Hopp til hovedinnhold

Tildelinger fra Gavestiftelsen

Her er noen av prosjektene som har fått støtte fra Helgeland Sparebanks Gavestiftelse

Monument i Mo sentrum

Det er industrien som har skapt byen Mo i Rana, og industrien er fortsatt en viktig verdiskaper. Helgeland Sparebanks gavestiftelse mener at byen trenger et symbol på industriens betydning, og har bevilget 2,5 millioner kroner til et industrimonument som skal plasseres i den nye byparken.

Mosjøen IL Ski

Helgeland Sparebanks gavestiftelse bevilget i 2012 kr. 600.000 til oppgradering av lysløypa ved Sjåmoen skistadion. I 2016 har gavestiftelsen bevilget ytterligere støtte på kr. 500.000 til videreutvikling av dette skianlegget med ny rulleskiløype og stadionbygg.

Brønnøysund Jeger- og Fiskeforening

I Brønnøysund er det ei livskraftig forening som samler familier, unge og eldre til aktivitet knyttet til jakt og fiske. Gavestiftelsen har bevilget 200.000 kroner til utvidelse av lagets skyteanlegg, Kjerringlorten.

Handelsstedet Tåvær, Vega

Utenfor Vega ligger øya Tåvær, med et gammelt handelssted som ildsjeler vil bevare for framtidige generasjoner. Gavestiftelsen mener at det er viktig å bevare kulturminner, ikke minst i verdensarvområdet, og har derfor bevilget 150.000 kroner til brannsikring, rehabilitering og oppgradering av det elektriske anlegget.

Kulturbadet i Sandnessjøen

Det nye kulturbadet i Sandnessjøen er et møtested for alle som bor i HALD-området. I dette bygget leveres det gode opplevelser for kropp og for sjel. Helgeland Sparebanks Gavestiftelse har bidratt med en gave på 1 million kroner til at dette prosjektet er realisert.

ViVilHeim

ViVilHeim er et rekrutteringsprogram som omfatter nesten hele Helgeland, og som har fått stor oppmerksomhet fra omverden. Helgeland trenger tilflytting av ung arbeidskraft, og ViVilHeim er et viktig redskap i arbeidet med å gjøre Helgeland kjent. Gavestiftelsen har vært med å støtte ViVilHeim økonomisk helt fra starten.

Tjongsfjord IL

Tjongsfjord har et aktivt idrettslag som i 2015 tok i bruk en flunkende ny flerbrukshall. Dette er «storstua»  i Rødøy kommune, og gir barn og unge førsteklasses treningsforhold og alle andre et samlingssted ved store anledninger. Gavestiftelsen har støttet flerbrukshallen med kr. 500.000.

Hemnes Turistforening, Rabothytta

Hemnes Turistforening er en aktiv forening med mange jern i ilden. Foreningen åpnet i august 2014 ei ny turisthytte - Rabothytta - ved kanten av Okstindbreen, 1200 moh. Her på Nord-Norges tak ligger landsdelens høyest beliggende turist- og sikringshytte, med plass til skoleklasser og fjellvandrere. Gavestiftelsen har støttet prosjektet med 700.000 kroner.