Hopp til hovedinnhold

Tildelinger Drivkraftprisen

Drivkraftprisen het fra starten i 2002 "Samfunnsprisen Horisont", men byttet navn sommeren 2018. Her er en oversikt over prisvinnerne.

Samfunnsprisen Horisont for 2017 tildelt Svein Arne Brygfjeld

Svein Arne Brygfjeld, RabothyttaRabothyttas far, Svein Arne Brygfjeld, fikk samfunnsprisen Horisont 2017 for sin frivillige innsats for samfunnet ved å få bygget Rabothytta. Praktbygget på 1200 meter over havet, med panoramautsikt mot Okstindmassivet, er et spektakulært bygg. Hytta er Den Norske Turistforeningens hytte nummer 500, og den høyest beliggende i Nord-Norge.

Byggets far og pådriver, Svein Arne Brygfjeld, ble hedret av Helgeland Sparebank for sin samfunnsinnsats med å realisere dette prosjektet.

Dette praktfulle byggverket er allerede med på å sette Helgeland på kartet i et verdensperspektiv.

I sin tale under utdelingen under konferansen - Drivkraft Helgeland - på Fru Haugans hotell i Mosjøen, sa administrerende direktør Lisbeth Flågeng at hun var imponert over dugnadsviljen man innad i Hemnes turistforening har vist for å bygge hytta. Hun kaller Rabothytta et signalprosjekt innen turisme og friluftslivsatsing i Norge med en utradisjonell arkitektur, som engasjerer og inspirerer til et besøk.

I prosessen fram mot bygging minnes Flågeng hvor engasjert Brygfjeld var i møter med banken, der han presenterte planene om det spenstige byggeprosjektet.

Sammen med prisen følger det 100.000 kroner, som prisvinneren skal dele ut videre til et frivillig tiltak eller aktivitet.

Jeg gleder meg virkelig til å få lov til å gi disse pengene videre til noen andre. Hvem som skal få pengene vet jeg ikke. Jeg vil bruke god tid på å bestemme meg for hvem jeg skal glede, sa Svein Arne Brygfjeld da han mottok prisen.

Tidligere prisvinnere

2016 Espen Slotvik Brønnøysund IL Fotball Brønnøysund
2015 Knut Berntsen Polarsirkelen Friluftsråd Nesna
2014 Birgit Granhaug Bakeribygget Rana
2013 Thor Bergersen Ildsjel og fjellentusiast Sandnessjøen
2012 Kippermocupen  Mosjøen IL Fotball Vefsn
2011 Stiftelsen Vegaøyan   Vega
2007 Sigrun Olsen Frivillighetssentralen Rana
2006 Anders Jarmund Arbor Hattfjelldal 
2005 Bjørn Selfors I.L.Stålkameratene Rana
2003 Malin Arntzen Klokkergården Rødøy 
2002 Termik Mosjøen Frivillige i omsorg Vefsn