Hopp til hovedinnhold

Helgeland Sparebanks Idretts- og kulturstipend

Tildelinger siden starten

Ti unge talenter fra Helgeland fikk Idretts- og kulturstipend for 2017

Helgeland Sparebanks Idretts- og kulturstipend for 2017 ble utdelt like før jul. Tildelingene foregikk i Sandnessjøen, Hattfjelldal og i Mo i Rana. Stipendet er på 30 000 kroner, og har som formål å fremme utvikling av særlige talenter innen kultur og idrett på Helgeland. Siden 2011 har hele 56 unge talenter på Helgeland mottatt dette stipendet.  I kroner og øre har banken utbetalt 1 680 000 kroner i idretts- og kulturstipend i denne perioden.

Følgende ble tildelt stipend i 2017:

Mo i Rana:

Idrettstipend 2017 Mo i Rana

Nikolai Kråkstad, 15 år fra Mo i Rana - Rana Karateklubb

Nikolai startet med karate da han var 7 år. Han ble tatt ut på landslaget og dro første gang ut til EM i Rotterdam i 2016. Der havnet han rett utenfor pallen individuelt, mens i lag var han med og tok sølv. Dette motiverte han videre og har siden det lagt ned en enorm innsats frem mot VM i WIKF på Curaçao som var nå i oktober.  Der tok han gullmedalje og ble verdensmester. Siden NM i mars 2017, hvor han tok gull individuelt, og frem til nå, har han stått på toppen i alle turneringer han har vært med på. Nå satser han frem i mot 2018 og det store målet blir EM i Portugal i juli.

Sander Fretheim Nygård, 13 år fra Nesna – Rana Karateklubb

Sander har trent karate siden 9 års alderen. Han debuterte i EM i Nederland i oktober 2016 og fikk da en bronsemedalje. 2017 ble et år med mange treningssamlinger, blant annet med fem reiser til Oslo og trening sammen med utøvere på landslagsnivå. Møtet med nasjonale og internasjonale utøvere og trenere har bidratt til økt motivasjon og interesse og 2017 ble et særdeles godt år for Sander med tanke på plasseringer. Blant annet ble det sølv i Kata og bronse i Kumite under NM i Oslo den 25. mars. Dette året ble det også flere sterke nasjonale og internasjonale plasseringer, men det hele toppet seg under VM i Curacao hvor det ble sølv i Kata og bronse Kumite både individuelt og for lag.

Håvar Wolden Skog, 18 år fra Mo i Rana – Rana Bowlingklubb

Håvard begynte å spille bowling som 13-åring og kunne raskt vise at han hadde et stort talent innenfor denne idretten. Blant annet har han to fjerdeplasser i single NM for junior, og en bronse i double NM for junior. I juni 2015 tok det hele virkelig av. Da deltok Håvar på en av de mest populære turneringene i landet. Her deltar mange av de beste seniorene. Håvar tok her en sterk 4 plass, og han slo dermed ut flere voksne landslagsspillere. Etter denne helgen ble Håvar kjent langt utenfor Nord-Norge.  I 2016 var han lagets beste spiller under Lag-NM for seniorer i 2016. I fjor fikk Håvar tilbud om å være med på det norske juniorlandslaget. I tillegg ble han i vår tatt ut i troppen på 4 gutter som spilte EM i Helsingfors. Av nyere gode prestasjoner er det bronse i Senior-NM i klassen double som nok er den aller gjeveste.

Anna Anita - kulturstipend 2017

Anna Anita, 17 år fra Hemnesberget – sang og piano

Anna Anita har sunget helt siden hun var 4 år, men sang for første gang på scenen da hun var 6 år. Hun har gått på kulturskole og fått undervisning i sang og piano i 10 år, Anna Anita har sunget mye opp gjennom sitt unge liv, men det største hun har gjort var å være med i Norske Talenter i 2012 hvor hun gikk helt til semifinalen. Under denne konkurransen utalte den ene dommeren Adil Kahn, seg på følgende måte: – Vet du hva, du har Gud i stemmen din, etter den da 11 år gamle Anna Anita sin fremførelse av Christina Aguilera sin låt «Hurt». Anna Anita deltok også nylig på Agenda Nord-Norge konferansen hvor hun fremførte en gåsehudsang. En nord-norsk versjon av «A Wonderfull World.

Anna Anita fikk sitt stipend under et seminar i banken på Mo, hvor hun også var leid inn til å underholde.

Mosjøen:

Mosjøen idretts- og kulturstipend 2017

Erik Mikkeljord 18 år fra Susendal – Hattfjelldal IL

Erik er en friidrettsutøver som satser på sprint og løper for klubben Hattfjelldal Friidrett. Har påbegynt sitt tredje utdanningsår på Steinkjer VGS, der han går jeg spisset toppidrett - friidrett. Utdanningen skjer her i tett samspill med Olympiatoppen. Erik har nettopp tatt steget opp i G18/19, der han i år konkurrerer mot løpere som er et år eldre enn han. Erik hevder seg godt både regionalt og nasjonalt. For eksempel 7. beste norske tid på 100 m i G18/19 i år, satt under sprintstevne i Trondheim. Han har også bl.a. 1. plass på 100 m i G16 og G17 fra Veidekkelekene på Lillehammer, og 4. plass på 100 m finale i G18/19 under UM innendørs 2017. Erik har vært blant de 5 beste de 3 siste årene på 60 m innendørs. Kortsiktig mål er å komme under 7-sekunders grensa på 60 m og under 11-sekunders grensa på 100 m. Persene på de to distansene så langt er 7,09 på 60 m og 11,10 på 100 m.

Astri Farbu 17 år fra Trofors – Hattfjelldal IL

Astri startet med friidrett for fire år siden, etter at treneren i Hattfjelldal friidrett, Kjell Vidar Norheim, inviterte henne med på en trening. Da hadde hun vunnet dameklassen i motbakkeløpet Pilfjellet Opp, og likte å løpe. Gjennom Hattfjelldal friidrett har hun deltatt på mange lokale, regionale og nasjonale treningssamlinger og stevner frem til i dag og har oppnådd mange gode resultater. I dag går Astri andre året på landslinje for friidrett ved Steinkjer videregående skole, på spissa toppidrett. Hun satser i hovedsak på øvelsene 200 m og 400 m, og har ambisjoner om å nå et internasjonalt nivå, som først består av å kvalifisere til U20 eller U23 EM. I siste UM (nasjonalt ungdomsmesterskap) i september oppnådde hun bronse på 400 m i J17 og 10. plass med ny pers på 200 m, etter et lengre skadeavbrekk.

Leander Hjerpås 18 år fra Trofors – gitar

Leander går for tiden i 3. klasse ved musikklinja på Mosjøen Videregående skole. Han har vært musikkinteressert i ganske mange år og begynte å spille gitar i en alder av 10 år og har brent for det jeg han holder på med siden da. Han begynte først på kulturskolen på Trofors i lære hos Tom Roger Markås, men begynte etterhvert å ta timer i Polen hos et par profesjonelle fusion-gitarister. Han er i Polen nesten hele sommeren hvert år, slik at han benytter tiden best mulig. Leander har store ambisjoner i forhold til gitarspillingen sin. Det nærmeste målet akkurat nå, er å øve hardt og gjøre seg klar til en høyere utdannelse innenfor musikk til neste år. Drømmen er å leve av musikk, om det så skulle være å spille i band og produsere egen musikk, eller være studio-musiker til andre kjente artister, er ikke så nøye. Leander er en ungdom som har vist kulturtalent og målbevisst atferd over tid, og som har fått kunstnerisk oppmerksomhet utenom det normale.

Sandnessjøen:

Idrettsstipend 2017 Sandnessjøen

Elias Lenning, 14 år fra Herøy – Herøy IL Badminton

Elias har ambisjoner om å bli en av Norges beste badmintonspillere. Sommeren 2016 og 2017 ble han plukket ut av Norges Badmintonsforbund til å delta på talent teamet. Elias spiller fra i høst av i det som kalles andre års U15. På rankinglista for Norge ligger han på 6. plass i singel, på 2. plass i double og på 3. plass i mix. Talent treneren i Norges Badminton Forbund, Sondre Flåten Jørgensen, beskriver Elias som en av Norges beste badmintonspillere i sin klasse U15. Han bekrefter også at Elias, som en av fire gutter, representerte Norge under tre ulike turneringer i Danmark i uke 41 og 42.

Emma Sofie Eriksen, 15 år fra Sandnessjøen – Sandnessjøen IL Friidrett

Emma startet med friidrett som 11-åring og har siden da vært med å dominere sin aldersgruppe i Nordland. Som 13 og 14-åring ble hun tatt ut av Nordland friidrettskrets for å representere Nordland i Ungdomslekene. Første året ble det 2 sølv og 1 bronse, og året etter ble det 3 gull og 1 Som 15-åring deltok Emma i Tyrvinglekene, som er Norges største stevne. Her ble det bronse i tresteg og en sterk 5.plass på 200 meter. Hun kvalifiserte med dette til UM og her ble det også bronse i tresteg, finale i lengde og 200 meter. Emma ble også tatt ut til Kalottlandslaget, men måtte takke nei da UM gikk samme helgen.

John Ivar Pettersen, 18 år fra Austbø – Sandnessjøen Styrkeløftklubb

John Ivar har drevet med styrkeløft siden han var 13 år, og begynte å trene først hjemme i garasjen, før han begynte i Sandnessjøen styrkeløftklubb i 2014. Samme året deltok han på sitt første styrkeløftstevne, hvor han tok gull i sin klasse. I 2015 ble det gull i NM styrkeløft ungdom, junior og veteran. I 2016 ble han tatt ut til regionslaget i Nordland og samme året oppnådde han gull og norgesrekord i knebøy og benk under NM styrkeløft ungdom, junior og veteran. Samme året ble det gull i Nordisk ungdom og junior.  John Ivar har senere deltatt på stevner både nasjonalt og internasjonalt nivå.  Han er på landsbasis rangert som nr. 1 sin klasse i Norge. Under Nordisk ungdom- og junior styrkeløft i 2017 satte han ny norgesrekord i knebøy. 

Ti unge talenter fra Helgeland fikk Idretts- og kulturstipend for 2016

Helgeland Sparebanks Idretts- og kulturstipend for 2016 ble utdelt i slutten av desember i Mosjøen og Mo i Rana. Stipendet er på 30 000 kroner, og har som formål å fremme utvikling av særlige talenter innen kultur og idrett på Helgeland. Dette er sjuende gang Idretts- og kulturstipendet deles ut, og i år var det følgende ti ungdommer som ble tildelt stipend: 

 Tre unge talenter fikk utdelt stipendet i Mosjøen

Jesper Abelsen Andreasen, 18 år fra Vefsn - langrenn

Jesper konkurrerer for Halsøy IL. Han er tredjeårs elev ved Meråker videregående skole og har langrenn som utdypningsfag. Jesper har valgt å satse hardt på langrenn og skal kommende sesong konkurrere i klassen M19 – 20 / eldre junior. Jesper har gode resultater fra forrige sesong med flere topp 30 plasseringer i sin klasse (150 – 180 deltakere) i Norgescuprennene. Han gikk på Nordlands første lag i NM-stafetten der laget fikk en sterk 14. plass, ble dobbel kretsmester under Kretsmesterskapet i Bodø og uttatt til å representere Norge i Barents Winter Games. Jesper har også representert Nordland under Ungdomsstafetten i Holmenkollen.

Sanne Linea Vold, 18 år fra Rana - piano

Sanne har spilt piano i 8 år og er nå tredje års elev ved musikklinja på Mosjøen vgs. Opplæringen har hun fått ved kulturskolen i Rana der hun har hatt flere forskjellige lærere, ved skoler i Danmark, toppenkurset i Mosjøen, seminarer, masterclass  og deltakelse i musikkprosjekter både her til lands og i Russland. Sanne har mottatt Rolf Dørums stipend 2 ganger, spilt med Strykekammeratene, deltatt i UKM flere ganger, spilt piano i Nordland Janitsjar og vært taffelpianist på Meyergården hotell sist sommer. Sanne er et stort talent som satser seriøst på musikk som levevei. Sanne er en utøver som er blitt lagt merke til utenfor Helgeland, og nå i høst ble hun tatt inn på «Unge Musikeres» talentprogram ved konservatoriet i Tromsø som er et program for spesielt talentfulle elever i videregående skoler fra hele landet.

Lotte Lise Leknes, 20 år fra Mosjøen – sang

Lotte Lise kommer fra en musikkfamilie der musikk og teater har vært viktig. Hun har vært en drivkraft i sang-grupper som Time To Shine med årlige konserter i Mosjøen eller spilt alene eller sammen med andre ved en rekke store og små anledninger. Etter audition tidligere i år er Lotte Lise Leknes kommet inn på LIPA i Liverpool. Her er nåløyet for å komme inn svært trangt og konkurransen hard. Lotte Lise kan komme langt med sitt talent og vilje til innsats.

Fra tildelingen av Helgeland Sparebanks Idretts- og kulturstipend for 2016

Andrine Bjørkmo, 15 år fra Rana - skiskyting                                                      

Andrine har drevet med langrenn helt siden hun var liten. Etter at hun kom inn i skimiljøet i Bossmo & Ytteren i 2013 har hun valgt å satse på skiskyting. Andrine er en positiv, energisk og utadvendt person som trener 500 timer i året. Andrine har vunnet Nordlandscupen (langrenn) de tre siste årene og blitt kretsmester 9 ganger. I skiskyting har hun en 12. og 15. plass (normaldistanse og sprint) i Hovedlandsrennet 2016. På NNM samme år ble hun nr 2 både på normaldistanse og sprint og var på laget som vant stafetten. Andrine er som en av de femten beste jentene i Norge tatt ut på Young Star-laget, og er med det med i det nasjonale toppskiktet.

Audun Nystad Kvitvær, 18 år fra Onøy - styrkeløft                                                        

Audun er en habil fotballspiller (Mo IL 2. divisjon) som det siste halvannet året også har drevet aktivt med styrkeløft. Som siste års ungdomsløfter satte han ny norgesrekord i knebøy på 216 kilo og gull på Ungdoms-NM nå i slutten av november og han nærmer seg norgesrekorden i benkpress på 140 kilo. Audun oppnådd en 2. plass i ungdoms-NM i november 2015 og en 3. plass i senior NM i mai 2016. En uvanlig sterk prestasjon ettersom det er 6 år til Audun er seniorløfter. Han har også en 1. plass fra Regionmesterskapet for Nordland i 2016 og en 2. plass fra samme mesterskap i 2015. Etter bare halvannet år i denne idretten har Audun med sin allsidige bakgrunn og naturlige talent utviklet seg raskt og passerte sine jevnaldrende ungdommer. Derfor er han uttatt på Regionslaget og ranket som nummer en i sin klasse til Ungdoms-NM. Audun har prestert på et høyt regionalt og nasjonalt nivå innenfor sin sport og vil etter all sannsynlighet gjøre seg sterkt bemerket i tiden framover.

Mathias Høgås, 18 år gammel fra Rana - freeski (twintip)                                 

Mathias begynte med Freeski som niåring og har mål om å bli en av verdens beste skikjørere. Han er hardtarbeidende, seriøs og jobber målbevisst for å nå sine ambisjoner og målsettinger. Mathias går på toppidrettsgymnaset på Lillehammer for å utvikle seg i anlegg som legger til rette for sporten og får kortere avstand til Norgescuper og Norgesmesterskap. I 2016 fikk Mathias to bronsemedaljer i Norgesmesterskapet – en i NM Slopestyle og i Big Air. En veldig god prestasjon i en sterkt voksende idrett. I tillegg har han gode plasseringer i Norgescupen og andre nasjonale konkurranser. Mathias har plass på juniorlandslaget i Freeski og skal delta på alle Norgescuper og Norgesmesterskap. Dette kan gi muligheter også i Verdenscupen dersom han oppnår gode resultater i Norge.

Live Hov Grønbech, 14 år Herøy - badminton                                          

Live startet med badminton i en alder av 7 år og spiller singel, double og mix. Hun har vunnet kretsmesterskapene i Midtnorsk Nord i sin klasse de siste årene og har flere gode plasseringer i mix og double nasjonalt. Nå ligger hun på 3. plass i singel på rankinglisten i Norge for U15. I fjor vant hun to rankingturneringer og fikk en 3. plass i double. Hun ble tatt ut til Barents Winter Games i Russland der det norske laget tok gull og ble nr. 3 i ungdommens badmintonmesterskap som første års U15 spiller våren 2016. Hun er av Norges badmintonforbund tatt ut til talentteamet 2016/2017 og har startet sesongen med 1. plass i singel på rankingturneringen i Haugesund i september og representerte Norge under to turneringer og en lagturnering i Danmark 14. -22. oktober 2016. Live har gjort seg bemerket på nasjonalt plan innenfor sin idrett. 

Hanne Kråkstad Johansen, 14 år fra Rana - skiskyting + langrenn         

Hanne representerer Bossmo & Ytteren IL, konkurrerer i langrenn og skiskyting og vil satse på skiskyting når hun om noen år blir junior. Hanne trener ca. 480 timer og skyter mellom 8000 – 9000 skudd i året, og 2016-sesongen blir den andre der hun følger en fast oppsatt treningsplan. Hanne har en rekke førsteplasser i KM både i 2015 og 2016. Hun vant Nordlandscupen i 2014 og 2015 og Kvalfoss-sprinten i 2015. I 2016 tok hun dobbelt seier i Kvalfoss-sprinten i Holmenkollen i tillegg til tre NNM titler. Hanne er medlem i «Nullerklubben», dvs. klubben for de som skyter fullt hus i et nasjonalt stevne/renn.

Guro Svenning, 19 år fra Hemnesberget - håndball                                

Guro er en håndballspiller som har gått gradene i Hemnes IL. I 2010 ble hun tatt med i utviklingsmiljøet region Midt-Norge og i 2012 ble hun tatt med på talentsamling for spillere i region Midt-Norge. I 2012 spilte Guro i Rana HK, der hun spilte J16 og 3. divisjon for damer, og ble kåret til banens beste spiller som 16-åring. Sommeren 2013 flyttet Guro til Levanger - Verdal vgs – toppidrett håndball, et samarbeid mellom Verdal vgs, Levanger HK, Nord-Trøndelag fylkeskommune og Olympiatoppen. Guro gikk rett inn på Levanger J16 og J18 regional serie og nasjonal serie for de beste J16 og J18-lagene i Norge, som vant regionserien og ble nr.11 i landsserien. I  2014/2015 spilte Guro for J18 og på Levangers  2. divisjonslag. Sammen med J18 laget vant hun den regionale serien og ble regionmester. Guro ble innkalt til Regionalt Landslagsmiljø for de beste 18-spillerne og en av 15 jenter som representerte Midt-Norge i Norsk Mesterskap for regionslag jenter 18 på Hønefoss. De endte til slutt på 5. plass i dette mesterskapet. Sesongen 2015/2016 vant Levanger HK 2. divisjon avd. 5 og kvalifiserte seg til 1. divisjon og toppidrettshåndball med Guro på sentral plass.

Brede Frøysa, 15 år fra Rana – fotball

Brede Frøysa er en talentfull 15 åring som har hatt en fantastisk utvikling denne sesongen med 2 landsdelssamlinger og debut på Mo IL`s A-lag. Brede er blitt lagt merke til også utenfor regionen. Han ble tatt ut til G15 landslaget, spilt 2 treningskamper mot Sveits og vunnet begge. Brede har også hospitert med Rosenborg og skal fortsette med dette hver måned i sesongen som kommer. Flere eliteserieklubber i Norge har fulgt Bredes utvikling og signalisert ønske om å knytte ham til seg. Brede er en av få fotballtalent fra Helgeland som har gjort seg bemerket nasjonalt.

 

Fjorten unge talenter fikk Idretts- og kulturstipend for 2015

Helgeland Sparebanks Idretts- og kulturstipend for 2015 utdeles i løpet av romjula på flere steder på Helgeland. Stipendet er på 30 000 kroner, og har som formål å fremme utvikling av særlige talenter innen kultur og idrett på Helgeland. I år var det fjorten ungdommer som ble tildelt stipend. Dette er sjette gang Helgeland Sparebanks gavestiftelse deler ut Idretts- og kulturstipend.

Årets stipender tildeles:

Edith Meek Allern, Sandnessjøen – friidrett
Edith er ei jente på 16 år som har drevet med friidrett de siste fem årene. Hun begynte høsten 2015 på toppidrett friidrett ved Strinda videregående skole i Trondheim. Edith løper både 100, 200 og 400 m og har prestert godt i sin klasse også utenfor Helgeland. I 2014 var hun topp 10 i landet på korte sprintøvelser. Edith har greid å levere resultater innenfor sin idrett på nasjonalt nivå.

Daniel Årnes, Sandnessjøen – sykling
Daniel er en 15 år gammel gutt som sykler for Sandnessjøen og omegn Sykkelklubb. Han er omtalt som et av de største sykkeltalentene i Nord-Norge, uansett årskull, noen gang. Daniel har prestert godt på nasjonalt nivå gjennom flere år. Han har vunnet Norges mest prestisjefylte ungdomsritt tre år på rad og også gjort seg bemerket utenfor landets grenser.

Aleksander Andre Slydahl, Mosjøen – langrenn  
Aleksander er 17 år som går på toppidrett langrenn på Meråker videregående skole og representerer Mosjøen IL. Aleksander har flere gode plasseringer i kretsmesterskap og en Nordnorsk mestertittel. Denne sesongen har vært hans beste til nå (2014/2015) i klassen menn 17 år. Her har han blitt kretsmester i Nordland og oppnådde en 20. plass, 30. plass, 38. plass, 41. plass og en 46. plass som besteplasseringer i Norgescupen i langrenn for menn 17. Aleksander er et talent innenfor sin idrett, og resultatene fra Norgescupen som første års junior er gode prestasjoner.

Eirin Kvandal, Mosjøen – hopp               
Eirin er en 13 år gammel skihopper fra Mosjøen IL hopp som fra hun var 5 år gammel har hoppet på ski i Storhaugen. Dette er ei jente som kan følge i Anette Sagen sine fotspor. Eirin har topplasseringer fra Solan Gundersen Vinterleker med pallplass både i 2013, 2014 og 2015. Solan Gundersen Vinterleker er det uoffisielle norgesmesterskapet for aldersbestemte klasser (Hovedrennet) i hopp og kombinert for aldersklassene 12-14 år – en arena hvor de aller beste i Norge i denne aldersgruppen deltar.

Sivert H. Jarmund, Hattfjelldal – Fotball / friidrett       
Sivert er 14 år og trener og spiller fotball med Mosjøen IL gutter 16 år og junior (16 – 19 år). Han trener også med A-laget til Mosjøen IL og er keeper på kretslaget. Sivert har vært uttatt og deltatt på regionalsamling (hele Norge utenom Østlandet og Sørlandet) og deltatt på Statoil sin talentleir (uoffisielt landslag G14) Han har også gjort seg bemerket utenfor landets grenser og har vært invitert til Premier League klubben Everton med Evertonakademiet og til Sunderland med Sunderland akademiet. I tillegg til fotball driver Sivert med friidrett for å utvikle allsidighet. I 2015 fikk han gull i kulestøt, diskos og tresteg innenfor G14 og oppnådde bronsemedalje i lengde, og sølvmedalje i 2 x 800 m stafett i BENDIT lekene 2015. 

Vegard Steinbakken, Hattfjelldal – skiskyting                                                           
Vegard er 14 år, representerer Hattfjelldal IL og driver med skiskyting og friidrett. Vegard omtales som offensiv, pliktoppfyllende og systematisk. Hovedidretten er skiskyting som han har drevet aktivt med siden han var 7 år. Etter hvert har han også deltatt på friidrett. I skiskyting har Vegard flere topplasseringer i Nordlandscupen og i Nord-Norsk mesterskap og en topp 10 plassering i Kvalfoss-sprinten i Holmenkollen. I friidrett har Vegard representert Nordland i regionale ungdomsleker for 13 – 14 åringer -  Bendit med pallplassering i stav og topp fem plasseringer på 600 meter og 1500 meter. Alt dette uten å ha et stort og aktivt treningsmiljø rundt seg.

Andrea Moby Røreng, Mosjøen – fløyte 
Andrea er 17 år og går på musikklinja ved Mosjøen VGS med fløyte som hovedinstrument. Andrea har spilt fløyte i 10 år ved Vefsn kulturskole og gjort seg bemerket gjennom talent og mye øving. Lokalt deltar hun i mye av det som skjer, hun er fast medlem i Mosjøen Orkesterforening, Mosjøen Skolekorps, Granmoen Storband og Vefsn Kulturskole. Andrea har vært solofløytist og piccoloist med Nordland Janitsjar og 1. fløytist i flere lokale prosjekter. Andrea har gjort seg bemerket i nasjonal sammenheng gjennom sin deltakelse i talentutviklingsprogrammet «Unge Talenter Bjergsted» i Stavanger som er et samarbeid mellom Universitetet i Stavanger og Stavanger Kulturskole.

Mikael Ingebrigtsen, Mo i Rana – bordtennis               
Mikael er 13 år som allerede har oppnådd mye innenfor sin idrett. 6 år gammel begynte han i Rana Bordtennisklubb og viste straks et stort talent for sporten kombinert med en unik treningsiver. Nå trener Mikael 15 timer i uka og er i tillegg ofte på treningssamlinger både i innland og utland. Han er fast inventar på landslagssamlinger og har debutert med flagget på brystet da Norge spilte i Slovakia Open tidligere i år. Mikael har vunnet en håndfull medaljer i Norgescupen (ett gull), har to bronsemedaljer fra NM og massevis av NNM og KM gull - en av de største bordtennistalentene vi noen gang har sett på Helgeland.

Benedicte Stien Schreiner, Mo i Rana – langrenn og skiskyting
Benedicte er 15 år, driver langrenn og skiskyting og representerer Bossmo & Ytteren IL. Hun trener fysisk nesten hver dag i tillegg til skytetrening 2-3 ganger i uken. Benedicte har i flere år topplasseringer både på normal og sprint i Kvalfoss-sprinten (NM for aldersbestemte klasser) og på normal og sprint under Nord Norsk Mesterskap. I sesongen 2013/2014 ble hun vinner av Nordlandscup i langrenn og i sesongen 2014/2015 har hun topplasseringer i alle nasjonale konkurranser både i skiskyting og langrenn og representert Norge som en av 15 jenter på Young Star samling i regi av skiskytterforbundet.

Julian Halsøy, Mo i Rana – karate                                   
Julian (14 år) har trent karate fra han var syv. Han viser stor treningsiver og trener fire til fem ganger i uken. Julian er mentalt sterk, hurtig og taktisk med utpreget konkurranseinstinkt. Tross sin unge alder kan Julian vise til mange særdeles gode resultater med seire i regionale mesterskap, bronse fra NM i Bergen i 2014 og gull og sølvmedalje fra NM i Trondheim i 2015. Julian har også markert seg med medaljer fra store mesterskap i Sverige, Finland og Danmark og fra EM på Kypros (2014) og i Danmark (2015). I september i år representerte Julian Norge i en stor turnering i Berlin; International Banzai cup Open - en turnering med nasjoner fra hele verden der ulike stilarter innen karate er representert.

Martin Alfheim, Mo i Rana – skiskyting                                        
Martin er 15 år og driver med skiskyting for Bossmo & Ytteren IL. Han er treningsvillig og har oppnådd gode resultater utenfor Helgeland gjennom flere år både som sammenlagtmester i Nordlandscupen, sprintvinner i Nord Norsk mesterskap, med pallplassering i Kvalfossprinten (uoffisielt norgesmesterskap for aldersbestemte klasser) og som vinner i Norgesmesterskapet i sprint 2015. Martin har også en 1. plass i Nord Norsk mesterskap i skogsløp med skiskyting. I sesongen 2014/2015 kvalifiserte han seg til Young Star-finalen allerede i januar og oppnådde gode resultater også innenfor langrenn.

Sigurd Aartun, Mo i Rana – langrenn 
Sigurd er 16 år og langrennsløper fra Åga. Som 11-åring begynte han å gå aktivt på ski i Åga IL, først i lokale renn og kretsrenn senere i Nordlandscupen, Nord-Norsk mesterskap, Hovedlandsrennet og Ungdomsstafetten i Holmenkollen. Denne sesongen er han blitt junior og skal delta i Norgescupen. Sigurd startet i høst på Polarsirkelen VGS, toppidrett ski og er tatt ut til Polarsirkelen Skis spissede gruppe som følges opp av Olympiatoppen Nord. På bakgrunn av svært gode resultater også i nasjonal sammenheng i sesongen 2013/2014 fikk han i 2015 Nordland Skikrets sin pokal for beste skitalent i Nordland uansett disiplin, aldersbestemte klasser.

Kerstin Regine Michalsen, Mo i Rana – karate 
Kerstin er en talentfull og treningsvillig jente på 13 år. Hun har trent karate i 5 år og konkurrert i 4 av disse. I fjor deltok hun for første gang i et større internasjonalt stevne og fikk blant annet bronse i Budo Nord Open i Gøteborg i konkurranse med utøvere fra hele Skandinavia, England, Tyskland og Ukraina. Stevnet er et av Skandinavias største med over 700 deltagere. Kerstin har også deltatt i EM og fått godkjent sin søknad om OL-deltagelse. Dette betyr at karate vil være en prøvegren under OL i Japan i 2020. I dette mesterskapet fikk hun bronse i fjor og sølv i år.

Åshild Kolstad, Mo I Rana – orientering
Åshild er 18 år og løper orientering for Mo Orienteringsklubb. Hun går tredje året med studiespesialisering på Polarsirkelen VGS. Åshild har i år hatt stor sportslig fremgang med to pallplasseringer (2.plass og 3.plass) i Norgescupen samt en 4.plass på NM-mellomdistanse og ble til slutt nr. 6. plass sammenlagt i Norgescupen.(14 distanseløp gjennom sesongen / 90 deltagere). I høst ble hun tatt ut som reserve til The Junior European Cup (JEC) som var i Tyskland i oktober. Åshild er en ambisiøs og talentfull orienteringsløper. 

Idretts- og Kulturstipendet for 2014 tildelt ti unge talenter fra Helgeland

Bilde av de som fikk Helgeland Sparebanks Idretts- og kulturstipend for 2014(22.12.2014)
Helgeland Sparebanks Idretts- og kulturstipend for 2014 ble utdelt i dag under en tilstelning i bankens lokaler i Mo i Rana. Stipendet er på 30 000 kroner, og har som formål å fremme utvikling av særlige talenter innen kultur og idrett på Helgeland. I år var det ti unge mellom 15 og 20 år som ble tildelt stipend, seks innen idrett og fire innen kultur. Dette er femte gang Helgeland Sparebanks gavestiftelse deler ut Idretts- og kulturstipend.  

 

Idrettsstipendene gikk til:


Petter Alfheim (18 år),  Rana – skiskyting
Petter går tredje året på Polarsirkelen vg. Skole og har skiskyting som toppidrett. På tross av kyssesyke og andre problemer har han flere ganger bevist at han kan hevde seg i Norgescupen. Sesongen 2013/2014 kom han på 2. plass i supersprint, 3. plass normal og 4. plass fellesstart. I tillegg har han flere gode plasseringer både i fjor og i år.

Frida Sørmo (18 år), Rana – skiskyting
Frida representerer Bossmo & Ytteren og går nå på toppidrettsgymnaset i Tromsø. Sesongen 2013/2014 hadde hun 5 topp 10 plasseringer i Norgescupen med 3. plass på normaldistansen. Hun fikk sølvmedalje under NM fellesstart og ble sammenlagt nummer 8. Norgescupen. De to siste sesongene, sett under ett, har hun vært den beste nordnorske kvinneskiskytteren i sin klasse.

Helen Alterskjær Strand (17 år), Rana – friidrett/kortdistanse 
Helen driver med friidrett/ kortdistanse og går på toppidrettsgymnaset i Tromsø. Hun hadde sitt gjennombrudd i 2013 med 8. plass på 60 m i UM innendørs og mange gode plasseringer i Nord-norsk mesterskap, både utendørs og innendørs. I 2014 ble hun nr. 5 på 100 m i UM for jenter 17 år og fulgte opp med gode plasseringer i Nord-Norsk mesterskap. Helen har prestert og levert på høyt nivå i en stor landsdekkende idrett.

Marthe Kråkstad Johansen (15 år), Rana – skiskyting/langrenn 
Marthe representerer Bossmo & Ytteren Ski, tok sølvmedalje i Hovedlandsrennet i 2014 og er suverent raskest i sporet av 15. og 16. åringene. Hun har flere 1.plasser i NNM i 2013 og 2014 og en 5 plass i Young Star finalen i 2014. Marthe ble nr 2 i Kvalfossprinten 2012, nr 3 i 2013 og nr 4 i 2014. Hun har vunnet Nordlandscupen i 2011, 2012, 2013 og er uttatt til Young Star samlingene nå i høst. Også i langrenn kan Marthe vise til veldig gode resultater og hun er ubeseiret i Nordland både i 2010, 2011, 2012, 2013 og 2014. Marthe mottok «Innsatspokalen» fra Nordland Skikrets i 2013.

Signe Iren Bråten (17 år), Hattfjelldal – snøscootercross 
Signe har som mål å bli «verdens beste dame i snøscootercross». Hun kjører i dameklasse pro stock 600 og konkurrert mot voksne damer de to siste sesongene. Hun markerte seg veldig bra i sesongen 2014 med 1. plass i Midtnorsk mesterskap, 1. plass i Norgesmesterskapet, 2. plass i verdensmesterskapet, 2. plass i Nordisk mesterskap, 3 plass i Arctic cat cup ( Europas største løp) og 4. plass i Hemavan speedcross hvor hun var eneste jente blant 24 menn. Bladet Scooter Norge omtaler Signe som den beste jenta i Norge i år.

Even-Johan Kaspersen (15 år), Rana – orientering
Even-Johan løper for Mo orienteringsklubb på sommeren og går på ski for Bossmo & Ytteren på vinteren. Even-Johan oppnådde sine beste resultater i NNM på ski siste vinter med en 4. plass, og en 3. plass i orientering – Hovedløpet sprint (75 deltakere). Ellers har han prestert godt på KM Ski og kom på 3. plass i Nordlandscupen. Deltok også i Midt Norsk Mesterskap i orientering der han vant mellomdistanse og ble nr. 2 i sprint. I bakkeløpet «Råskinnet» (Selforslia) fikk han beste tid i herreklassen kun14 sekunder fra løyperekorden (Fredrik Gjesbakk).

Kulturstipendene ble tildelt:


Ragnhild Benedikte Myrbakk (16 år), Rana – klarinett
Ragnhild Benedikte har spilt klarinett i ni år og spiller i dag i Hauknes Skolekorps, Nordland Janitsjar og Mo Hornmusikk. Hun er kommet inn på NTNU sitt talentutviklingsprogram «Unge Musikere». Dette er et program for de fremste talentene og som gir muligheter ut over det som musikk- og kulturskoler eller videregående skoler normalt kan tilby. Ragnhild får i dag enetimer hos klarinettisten Rik De Geyter som er klarinettist i Trondheim Symfoniorkester.

Elise Angermo Fossland (19 år), Rana – fløyte 
Elise er 18 år gammel og var i vår avgangselev ved Polarsirkelen vdg. Skole hvor hun studerte språk og samfunnsfag. Hun startet sin karriere i Hauknes skolekorps før hun begynte som elev ved Rana kulturskole. Elise spiller fløyte og i 2010 dannet hun en fløytegruppe sammen med to andre elever av Ann-Guri Frøystein. Trioen ble kalt «Trio Tre» og bestod også av Tiril Nilsen og Rebekka Fjellheim. Elise har deltatt i Mo Hornmusikk i NM siden 2010 og har også spilt i Nordland janitsjar siden 2007. I 2014 prøvespilte hun hos Hans Majestet Kongens Garde og bestod, hvor hun starter nå i høst.

Tiril Brandt Nilsen (18 år), Rana – tverrfløyte 
Tiril går på idrettsfag ved Polarsirkelen videregående skole. Hennes instrument er tverrfløyte og hennes musikklærer har vært Anne-Guri Frøystein. Tiril er med i fløytetrioen «Trio Tre» som i løpet av våren mottok 3 stipender; Drømmestipendet, Dørumstipendet og Rana Kommunes Kulturstipend. Hun har deltatt i NM for solister og ensembler i 2011 og 2012 og ble nr. 7 i NM som solist og nr. 3 som ensemble i 2011 og nr. 12 som solist og nr. 3 som ensemble i 2012. Hun har også deltatt på British Flute festival i 2014.

Tiril Holand (14 år), Vefsn – cello 
Tiril går for tiden i 10. klasse ved Kippermoen Ungdomsskole. Helt siden hun var liten har hun sunget og spilt, og hun ble elev ved Vefsn kulturskole høsten 2006. Cello har hele tiden vært hennes hovedinteresse. Tiril er ung, men likevel uttatt til talentutviklingsprogrammet «Unge Musikere» ved musikkonservatoriet i Trondheim. Dette bekrefter at det er flere som har sett denne unge jentas store talent.

Idretts- og Kulturstipendet for 2013 tildelt ni unge talenter fra Helgeland

Fra tildelingen av Helgeland Sparebanks Idretts- og kulturstipend for 2013(18.12.2013)
HelgelandStiftelsens Idretts- og kulturstipend for 2013 ble utdelt i dag. Stipendet er på 30 000 kroner, og har som formål å fremme utvikling av særlige talenter innen kultur og idrett på Helgeland. I år var det ni unge talenter mellom 15 og 20 år som ble tildelt stipend, seks innen idrett og tre innen kultur. Dette er fjerde gang Helgeland Sparebanks gavestiftelse deler ut Idretts- og kulturstipendet.

 

 

Idrettsstipendene gikk til:


Melanie Hauahei (16 år) – Rana – Skiskyting
Melanie går siste året på Selfors Ungdomsskole, og går for Bossmo & Ytteren IL. Melanie trener 6 dager i uka – 500 timer i året – og søker til skiskytterlinja på Meråker fra høsten 2014. Melanie har mange topplasseringer i mesterskap i Norge, og er uttatt til Young Star både i 2012 og 2013.

Heidi Gjesbakk (18 år) – Rana – Skiskyting
Heidi er fra Båsmoen og går nå siste året på Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer. Hennes klubb er Bossmo & Ytteren IL. Heidi er et stort talent med mange topp ti-plasseringer i Norgescupen i 2012/13 (nr 6 sammenlagt). En kneskade har resultert i operasjon nå i høst. Er tilbake i trening og skal sesongstarte etter jul. Har potensial til å være i Norgestoppen.

Nikolai Frydenlund (16 år) – Rana – Skiskyting
Nikolai representerer Skonseng UL. Han har gjort seg bemerket over flere år med gode resultater, både i nordnorske mesterskap og i hovedlandsrenn. Nikolai er treningsivrig - med 545 timer årlig. Han har vært plaget av mye sykdom før konkurranser, men har likevel prestert - som under rulleski NM nå i sommer. Syk helga før, men ble likevel norgesmester på sprint og tok tredjeplass i jaktstarten. Nikolai er talentfull og hardt arbeidende. Får han orden på sine sykdomsplager kan han nå toppen.

Emil Storjord Vilhelmsen (19 år) – Vefsn – Kombinert
Emil satser hardt på sin idrett. Studerer i Trondheim og er tilknyttet kombinertmiljøet der. Emil har vunnet nordnorsk mesterskap fire år på rad (2008-2011). Kyssesyken i januar 2012 satte ham tilbake denne sesongen. Kom tilbake i 2013 og ble nest beste junior i Norgescupen på Lillehammer i 2013. Mål om å bli kvalifisert til junior-VM i januar 2014.

Kristian Lyngøy (15 år) – Alstahaug – Landeveissykling
Går siste år på ungdomsskolen og søker NTG Kongsvinger/Bærum til neste år - spesialisert undervisning landeveissykling. Hardt arbeidende gutt som trener 15 timer i uka på sykkel, i tillegg til håndball. Gode plasseringer i nasjonale stevner - også i Sverige. Har deltatt i lokale ritt i junior/voksenklassen og har hevdet seg godt. (Midnattsrittet Brønnøysund, 2. plass og Himmelblårittet Brønnøysund, 3. plass). Dette er en gutt med potensial til å markere seg utenfor Helgeland.

Vilde Evensen (17 år) – Sømna – Håndball
Vilde har spilt håndball siden hun var 9 år. Flyttet til Verdal som 16-åring for å få spisset toppidretten på skolen der. Spiller aktivt på Levanger håndballklubb og omtales som nøkkelspiller. Vilde har utviklet gode ferdigheter i Levanger og er sterkt delaktig i at laget har hevdet seg i landsserien mot eldre spillere. Hun er fysisk sterk, robust, godt trent, strukturert, målbevisst og moden. Treneren er overbevist om at Vilde vil bli en meget habil elitelagspiller og har potensial til å bli landslagskandidat.

Kulturstipendene ble tildelt:


Hans Christian Wika (18 år) – Vefsn – Piano/Kontrabass
Hans Christian er i dag elev ved musikklinja ved Mosjøen videregående skole - tredjeår. Han har opp gjennom årene hatt stor aktivitet med konserter, kurs og seminarer. Hans Christian har deltatt på talentprogram ved NTNU og vært vikarlærer på piano og lærer på kontrabass ved Vefsn kulturskole. I 2011 ble han valgt ut til å være pianist i NUSO, Norsk Ungdomssymfoniorkester, med medlemmer fra hele landet. Hans Christian tar gjennom talentprogrammet ved NTNU spilletimer på piano hver tredje uke hos Jørgen Larsen i Trondheim. Sist sommer var han ansatt som sommerorganist i Alstahaug kommune, og han har solisterfaring med Helgeland Unge Kammerorkester, Nordland Unge Kammerorkester, Vefsn Unge Strykere, Toppen Kammerorkester m.fl. Hans Christian forbereder seg på opptaksprøve på et musikkonservatorium i Norge eller i utlandet fra neste høst.

Kristine Solli Oppegaard (18 år) – Sømna – Trombone
Kristine går siste år på musikklinja ved Mosjøen vgs. Hun har spilt trombone siden hun var 10 år og har planer om å studere klassisk trombone ved musikkhøgskolen i Gøteborg. Kristine har vært solist med Sømna hornmusikk og Mosjøen orkesterforening, og er siden høsten 2012 med i talentutviklingsprogrammet Unge Musikere ved konservatoriet i Trondheim. Underveis i sin karriere har hun spilt sammen med mange musikere, både i Norge og i utlandet. Kristine er arbeidsom, øver alene ca 25 timer i uka, og er for tiden trombonelærer for Mosjøen skolekorps.

Sjasmin Reitehaug (18 år) – Rana – Saksofon
Sjasmin er et stort musikktalent, som i tillegg til saksofon spiller piano og gitar og synger. Hun har vært elev ved Rana Kulturskole siden hun var 9 år, og spiller solosaksofon i Mo skolekorps, Nordland Janitsjar og Mo Hornmusikk. Sjasmin er kvalifisert til å delta i finalen i NM for solister og ensembler for 4. år på rad. Sjasmin har hatt timer med professor Geir Holm ved Norges Musikkhøyskole i Oslo, og er inntatt i talentutviklingsprogrammet ved Tromsø musikkonservatorium og Lars Lien. 

Idretts- og kulturstipendet for 2012 tildelt seks unge talenter

Fra utdelingen av Helgeland Sparebanks Idretts- og kulturstipend for 2012(19.12.2012)
HelgelandStiftelsens Idretts- og kulturstipend for 2012 ble i går tildelt seks unge talenter mellom 13 og 20 år fra Helgeland, fire innenfor idrett og to innen kultur. Stipendene er på 30.000 kroner, og det er tredje gang bankens gavefond deler ut stipendene.

Idrettsstipendene gikk til:


Emilie Kalkenberg, 16 år - Skonseng – Skiskyting

Emilie har drevet med skiskyting helt siden hun var 10 år gammel. Hun hadde et avbrekk på grunn av en alvorlig sykdom, men er nå helt frisk. Måten hun klarte å trene seg opp til å bli en av landets mest lovende 16-åringer i skiskyting, står det stor respekt av. Resultatene fra sesongen 2011/2012 viser at Emilie har tatt steget opp på et plan utover Helgeland. Hun fikk 4. og 6. plass i Kvalfossprinten, 8. plass i Hovedlandsrennet og fikk to 1. plasser og en 2. plass i NNM. I tillegg fikk hun en 1. plass i Nordlandscupen.

Simon Ågheim Kalkenberg, 18 år - Skonseng – Skiskyting
Simon går på idrettslinja ved Polarsirkelen videregående skole og konkurrerer for Skonseng IL og Polarsirkelen Ski. Simon kan vise til mange sterke resultater fra sesongen 2011/2012. I NM kan han vise til en 9. plass normaldistanse i Drangedal. 9., 13., 14. og 15. plass i Norgescupen, 3. plass normal, 3. plass sprint og 2. plass fellesstart i NNM. I tillegg ble han Norgesmester og fikk 3. plass i Sommer-NM 2011/2012. Dette ble forbedret til en seier og 2. plass i sesongen 2012/2013.

Christopher Nilsen Valbekmo, 18 år - Nesna – Karate
Christopher er en gutt som elsker utfordringer og idrett. Han brenner for karate og har påbegynt en satsning innenfor en av de største karategrenene. Christopher deltar i dag på nasjonale og internasjonale stevner, og kan vise til flere gode prestasjoner, blant annet en 3. plass i Norgesmesterskapet 2011. Han ble også utplukket til å delta på karate-EM i Hellas i september i år. I 2012 fikk Christopher 2. plass i Kata og 3. plass i Kumite i Boden Open i Sverige. Christopher har ambisjoner om å delta på VM i London i 2013.

Marit Ånes, 17 år - Mosjøen – Hundekjøring
Marit driver hundekjøring med Grønlandshunder med klare mål om å drive det langt innenfor sin idrett. Marit har deltatt i mange løp utenfor Helgeland og Norge og ble blant annet Nordisk Mester i Åsarne i Sverige. I tillegg har hun vunnet Maajeløpet i 2010, 2011 og 2012, og stilt i Europas første langdistanseløp for juniorer igjennom tidene. Hun ble også Årets Utøver i 2012 for prestasjonen i Nordic Open. I vinter skal hun kjøre det kjente Femundsløpet for junior.

Kulturstipendene ble tildelt:


Tor Alvin Wika, 17 år - Mosjøen – Fiolin

Tor Alvin er elev ved musikklinja ved Mosjøen videregående skole. I tillegg tar han timer hos Bård Monsen ved NTNU i Trondheim. I 2010 ble Tor Alvin tatt ut til å være med i Norsk Ungdomssymfoniorkester og i 2011 ble han gruppeleder. Han har også vært gruppeleder i Toppensymfonikerne og aktiv utøver i både Vefsn Unge Strykere og Mosjøen Orkesterforening, hvor han har deltatt i mange prosjekter og konserter. Han har vært solist og konsertmester ved Mosjøen Orkesterforening, Helgeland Unge Kammerorkester, Nordland Unge Kammerorkester, Vefsn Unge Strykere m.fl. I år kom Tor Alvin inn på talentutviklingsprogrammet ved NTNU i Trondheim, hvor han i tillegg til å få enkeltundervisninger, får være med i Trondheimssolistenes rekrutteringsorkester, ”Juniorsolistene”.

Elisabeth Larsen Turmo, 19 år - Mosjøen – Fiolin
Elisabeth begynte å spille fiolin da hun var 7 år. Allerede som 9-åring hadde hun en rekke solistkonserter og som 12-åring ble hun tatt opp i talentprogrammet Unge Musikere ved musikkonservatoriet i Trondheim der hun gikk i lære hos Professor Bjarne Fiskum i 5 år. I perioden mellom 12 og 16 år var hun elev hos Arne Viken for å lære hardingfele. Høsten 2009 ble Elisabeth tatt opp i konservatorieklassen ved talentprogrammet til Barratt Dues Musikkinstitutt med Alf Richard Kraggerud som lærer, og høsten 2011 på bachelorutdanning i utøvende musikk ved Barratt Dues musikkinstitutt, der hun fra i høst har studert med Professor Detlef Hahn. Hun fikk 1. pris i Ungdommens Musikkmesterskap sammen med sin trio høsten 2012. Elisabeth har mottatt en rekke priser og utmerkelser og har hatt masterclasses med flere legender innen musikkverdenen, deriblant Ivry Gitlis og Dora Schwartsberg.

Syv unge talenter tildelt Idretts- og kulturstipend for 2011

Gruppebilde fra utdelingen av Idretts- og Kulturstipend 2014(02.01.2012)
Helgeland Sparebank har gjennom Helgeland-Stiftelsen i dag tildelt Idretts- og kulturstipend til syv unge talenter på Helgeland. Hvert stipend er på 30 000 kroner, og gis til ungdom under 20 år bosatt på Helgeland som har utvist talent og målbevisst adferd, og som over tid har fått oppmerksomhet og anerkjennelse for sine resultater.

 

 

Kulturstipendene gikk til:


Carl Ninian Wika – f. 1993 - Mosjøen – Fiolin

Et stort fiolintalent som allerede markerer seg både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Spiller i en rekke orkestre og er konsertmester i Norsk Ungdomssymfoniorkester. Organisatorisk aktiv både på Helgeland, i Norge og i internasjonale sammenhenger. Byr på sin kunnskap i mange sammenhenger (Toppen internasjonale musikkskole), er ambisiøs og engasjert.

Mathias Langseth Eliassen – f. 1995 – Sandnessjøen - Korpsdrill
Øvingsvillig og målrettet gutt innfor en typisk jentedominert aktivitet som korpsdrill. Topplasseringer i Europamesterskapet 2011. Gull i fire kategorier NM 2011. VM-klar for Norge til VM i Sveits i april 2012.

Idrettsstipendene ble tildelt:


Andrea Myhre Fjellgaard – f. 1996 – Lovund - Squash

Målbevisst og arbeidsom jente med talent til å nå toppen. Trener mest alene, har lang vei til konkurranser og trenerstøtte. Topplasseringer i NM de siste fire årene, med 3. plass i klassen piker under 19 år i 2011. Aktiv også utenfor idretten i elevrådsarbeid, politikk og andre sammenhenger.

Fredrik Gjesbakk – f. 1992 – Rana – Skiskyting
Har markert seg med gode prestasjoner siden 2005, med topplasseringer lokalt, regionalt og i Norgescup. Systematisk og treningsvillig, med over 700 fysiske treningstimer pr år i tillegg til 180 skytetimer. Viktig og synlig frontfigur i et stort og seriøst skiskyttermiljø i Rana. Han er en utøver med holdninger og kapasitet til å bli en internasjonal toppløper.

Mathilde Rundhaug – f. 1994 – Rana – Orientering
Allsidig idrettsjente med topprestasjoner i flere idrettsgrener. Mest kjent som
orienteringsløper med og uten ski. Juniorlandslagsplass i skiorientering 2011.
5. plass i Norgescupen i orientering 2011 og topp-tre-plasseringer i store internasjonale stevner. Systematisk jente med stort potensial.

Vilde Gjesbakk – f. 1996 – Rana – Friidrett
Seriøs friidrettsutøver i store idretter som sprint, korthekk og lengde. Ambisiøs og med høye mål. Nordnorsk mester innendørs og utendørs for junior i 2011 på 100 m sprint og lengde. Innehar 2. plass på norgesstatistikken på 100 m. Største talent på jentesiden i nordnorsk friidrett.

Martin Lysfjord Sæterhaug – f. 1992 – Rana – Karate
Idrettsutøver med internasjonal karriere. Landslagsutøver siden 2008, med topp-tre-plasseringer i stilarts-VM og EM i 2008 og 2009. Norgesmester i 2009 og tredjeplass i senior NM i 2011. Nominert som årets idrettsnavn av Rana Blad i 2010.