Hopp til hovedinnhold

Sommerens hete økonomitips

Juni er normalt en god måned for privatøkonomien. Det blir utbetalt feriepenger, og mange er heldige og får utbetalt skattepenger i tillegg. Kanskje skal man unne seg og sine nærmeste noe ekstra når dette skjer, men det kan også være fornuftig å sette litt til side som en sikkerhet for uforutsette utgifter eller potensielt dårligere tider.

Feriepenger

De fleste planlegger å bruke feriepengene på å feriere i inn- eller utland. Det er viktig å unne seg en pause fra hverdagens kjas og mas, og gode opplevelser kan være en svært god investering.

Men dersom du har kredittkortgjeld og dyre forbrukslån bør du kvitte deg med dem før du bestiller årets sommerferie. Etter at du har gjort de fornuftige prioriteringene med feriepengene, kan du kose deg med resten av beløpet.

Et annet godt tips er at du også planlegger litt for fremtiden. De ekstra kronene du setter av nå kan gi en god start på ethvert sparemål du måtte ha. Ta kontakt med en av våre rådgivere dersom du ønsker hjelp til å finne riktig spareform, eller logg deg inn i nettbanken for å starte sparingen nå. Der finner du både vår Helgelandskonto og Drømmespar, som kan være med å realisere noen av dine fremtidige drømmer.

Les mer om sparemulighetene

Skattepenger

Er du en av dem som får penger igjen på skatten har du egentlig vært «for flink» til å betale skatt. Skatteetaten har fungert som en sparebøsse for deg, og når alt kommer til alt er nok ikke dette den spareformen som gir deg den beste avkastningen på sparepengene.

Fra den 22. juni får du skattepengene dine utbetalt, inklusive renter. Kanskje er dette penger du kanskje allerede har lagt planer for, og som av den grunn er «bundet»? Dersom dette ikke er tilfelle bør du kanskje benytte muligheten til å plassere pengene - eller deler av dem - i en fornuftig og langsiktig spareform. Ta kontakt med en av våre rådgivere for mer informasjon om hvordan du kan planlegge en solid og god sparing for fremtiden.

Vet du allerede nå hvordan du ønsker å spare, er det bare å logge inn i nettbanken og komme i gang, enten med sparing i banken eller med sparing i fond. I nettbanken kan du også opprette spareavtaler, både på banksparing og fond, som bidrar til at du jevnlig fyller på med ny kapital på din spareplattform.

På den måten bygger du opp en buffer for uforutsette utgifter, eller bidrar til at din økonomiske fremtid blir bedre sikret mot dårligere tider.

Lykke til med sparingen! Sommeren er en fantastisk tid for å komme  gang med sparing.

Logg inn og start sparingen