Hopp til hovedinnhold

Historisk satsing på sterkere lokalbank på Helgeland

Helgeland Sparebank blir SpareBank 1 Helgeland. Resultatet blir en sterkere lokalbank, et bredere tilbud til kundene og fortsatt utvikling på Helgeland og i Nord-Norge.

I samarbeidsavtalen inngår det at Helgeland Sparebank overtar SpareBank 1 Nord-Norges fire kontorer på Helgeland. Helgeland Sparebank kjøper seg også inn i Sparebank 1 Nord-Norges datterselskap, og går inn i Sparebank 1-alliansen under navnet Sparebank 1 Helgeland.

Samtidig kjøper SpareBank 1 Nord-Norge seg inn på eiersiden i Helgeland Sparebank.

Gjennomføringen forventer vi skal skje i første halvdel av 2021, og du vil få beskjed i god tid om det skulle blir noen endringer i din bruk av banken som du trenger å være oppmerksom på.

Samme nærhet – nye tilbud til deg som kunde

Vi samler landsdelens fremste kompetanse, kunnskap og engasjement for Helgeland i felles kontorer i Brønnøysund, Mo i Rana, Mosjøen og Sandnessjøen. Det eneste som vil endre seg for deg som kunde er logoen og kanskje adressen.

I Sandnessjøen vil du på sikt finne oss i Sparebank 1 Nord-Norges nåværende lokaler.
I Brønnøysund, Mosjøen og Mo i Rana vil du finne oss der vi er i dag.

I lokalbanken SpareBank 1 Helgeland kommer du til å få:

  • Den samme nærheten til de gode rådgivere, samlet i et enda bredere og sterkere lag
  • Kostnadseffektive og smarte nye løsninger og ny teknologi, tilpasset ditt behov
  • Større bredde i tilbudet av tjenester og tilbud

En drivkraft for vekst

Helgeland Sparebank har sagt at vi skal være en drivkraft for vekst på Helgeland og være med å bidra til å skape framtidas Helgeland. Ved å forene krefter med Sparebank 1 Nord-Norge, med samme engasjement for landsdelen, vil vi få den kraften vi trenger framover.

Konkurransesituasjonen i finansbransjen vil bli tøffere, fra nasjonale, men ikke minst fra internasjonale aktører. Et strategisk samarbeid mellom oss vil si at vi skal fortsette å konkurrere på mange områder, men samarbeide der vi skal. Den gode lokalbanken der rådgiverne og beslutningene er tett på kundene, er viktigere enn noen gang. Det skaper verdier og muligheter for lokalsamfunnene. Vi har tenkt nytt for å sikre og forsterke dette tilbudet på Helgeland.

Se pressemelding

Spørsmål og svar - den nye lokalbanken på Helgeland