Hopp til hovedinnhold

Høsten - tid for å forberede en annen årstid

Så er sommeren over, og vi er inne i en mørkere, kaldere og våtere årstid. Ennå er det gode muligheter for fine og varme dager og kvelder vi kan nyte, men det er unektelig blitt høst her på vakre Helgeland. Høsten er tid for å forberede de endringer vi vet naturen vil by oss.

Skal hytta forlates for sesongen så husk enkle forholdsregler som å lukke vinduer, eventuelt stenge av vann og fylle toalettskåla med frostvæske. Stenges ikke vanntilførselen så husk å sette på tilstrekkelig med varme. Dette er enkle tiltak som forebygger frostskader, som igjen kan føre til større vannskader når varmen kommer tilbake. Husk også å stenge utvendige kraner og tømme hageslangen. Disse enkle forholdsreglene kan også benyttes for boligen din, dersom du skal være lenge borte i perioder om vinteren. 

Høstens nedbørsmengder kan være en utfordring. Enkle forholdsregler for å unngå skader er å sjekke takets tilstand. Sjekk beslag og kantbord, sjekk at dekket er helt og i orden - uansett om du har takstein, asfalt takbelegg, plater av ulikt materiale eller annen løsning. Rengjør takrenner, taknedløp og åpne sluker. Har du lagt varmekabel for å sikre taknedløp og sluker, så husk å kontrollere at disse virker.

La høsten bli en fin overgang fra sommer til vinter, og nyt høstmørket og en mer krevende årstid. Det gjør ekstra godt å vite at selv om regnet høljer ned og vinden blåser sterkt, er alt i orden med både hytte og hus. 

Og husk, bruk refleks på mørke høstkvelder. Det er viktig å bli sett, og refleks er vårt viktigste hjelpemiddel i så måte.

Frendes nettbutikk  kan du trygt og enkelt sjekke pris og kjøpe de fleste typer skadeforsikring.

 

Frende Forsikring logo

Helgeland Sparebank distribuerer forsikringsprodukter fra Frende Forsikring