Hopp til hovedinnhold

Electron 13-18

Gir mange muligheter

Du kan ta ut penger så lenge du har dekning på kontoen

  • Du har gratis bruk av de fleste korttjenestene dersom du er med i Helgeland Aktiv
  • Du kan ikke bruke mer enn du har på kontoen
  • Kortet må ha kontakt med datasentralen for å kunne brukes
  • Du kan bruke kortet for inntil 8.000 kroner i løpet av en firedagers periode
  • I Norge kan kortet brukes til å betale for varekjøp i butikker og bensinstasjoner der betalingsterminalen er merket Bank-Axept
  • I utlandet kan du betale varer og tjenester med kortet ditt på steder med online betalingsterminaler merket med Visa

Kortet for deg fra 13 til 18 år

Med Electron 13-18 kan du betale varer og tjenester eller ta ut kontanter både i Norge og i utlandet. I Norge kan kortet brukes til å betale for varekjøp på steder der betalingsterminalen er merket Bank-Axept. I utlandet kan du betale varer og tjenester med kortet ditt i online betalingsterminaler merket med Visa. Er du Helgeland Aktiv-kunde hos oss er de fleste korttjenestene gratis.

Beløpsgrenser

Du kan bruke kortet for inntil 8.000 kroner i løpet av en firedagers periode, hvorav inntil 2.500 kroner kan være uttak i norske minibanker. Ved bruk i utlandet er det saldo på kontoen som begrenser uttakene. Kortet kan benyttes i alle minibanker merket Visa eller Eufiserv i utlandet.

Godkjent legitimasjon

Electron 13-18 har signatur og bilde på baksiden. I tillegg til at det fungerer som ditt kontobevis, er kortet også godkjent som legitimasjon i Norge.

Når du fyller 15 år kan du også bruke ditt ELECTRON 13-18 til betaling på Internett. Da må du først kontakte banken slik at kortet kan åpnes for netthandel.

Kontakt din lokalbank for å bestille Electron 13-18. Husk å melde deg inn i Helgeland Aktiv samtidig, slik at du får enda flere fordeler.

Sperre kort

Skulle uhellet være ute og du mister eller blir frastjålet kortet ditt, må du snarest mulig sperre det for å unngå misbruk. 

For sperring av alle typer bankkort: ring 815 49 800 i Norge eller +47 815 49 800 fra utlandet. Alternativt nr. fra utlandet: +47 75 12 86 50. 

For sperring av kredittkortet Helgeland Gull: +47 75 12 86 69