Hopp til hovedinnhold

Sparekonto

Spar litt hver måned

Sparing hjelper deg å realisere dine drømmer

  • Sparekonto oppretter du selv i nettbanken
  • Velg mellom flere alternative kontotyper
  • Spar og bygg opp en buffer mot uventede hendelser
  • Fast sparing lønner seg
  • Ikke ha for mye penger på brukskontoen
  • Binder du sparepengene kan du få bedre rente
  • Er du under 34 år er BSU den beste spareformen

Mye å velge mellom

Helgeland Sparebank tilbyr mange forskjellige spareprodukter, tilpasset forskjellige formål. Vet du hva slags konto du vil ha, kan du opprette kontoen selv i nettbanken og ta den i bruk med en gang.

Drømmespar

Avtaler du fast, månedlig sparing  til en Drømmespar-konto belønner vi deg med ekstra god rente. Du kan spare inntil 5000 kroner i måneden, og du har tolv gebyrfrie uttak i løpet av året.

Helgelandskonto

Helgelandskonto er et godt alternativ hvis du har store eller små beløp å plassere og ønsker god avkastning. Sparer du fast hver måned bygger du deg raskt opp en reservekapital.

BSU - boligsparing for ungdom

For deg som er under 34 år og har egen inntekt finnes det ganske enkelt ikke noen mer lønnsom spareform. Du får ekstra god rente, og inntil 5000 kroner i fradrag på skatten. Når du skal søke om lån til din første bolig er det en stor fordel å ha spart på BSU.

BSU 2.0 - boligsparing med ekstra god rente

BSU 2.0 er en spareform spesielt tilpasset deg under 34 år som vil spare mer enn det BSU-reglene tillater. Vi kan ikke gi deg ekstra skattefradrag, men vi kan love deg en av våre beste rentebetingelser.

Helgeland Super

På Helgeland Super-kontoen kan sparepengene til ditt barn plasseres trygt, enten det er pengegaver fra slekt og venner eller innholdet i sparebøssen.

Fastrenteinnskudd

Med et fastrenteinnskudd binder du pengene for en bestemt periode. Kontoen er sperret for innskudd og uttak, og vi garanterer en fast, avtalt rente selv om rentenivået ellers skulle falle i perioden.

Spørsmål og svar

Hvordan kan jeg bli kunde i Helgeland Sparebank?

Hvis du er kunde i en annen bank og har BankID der, men ønsker å bli kunde hos oss, kan du benytte vår selvbetjente løsning Bli kunde for å registrere deg som kunde hos oss. Det opprettes en konto for deg samtidig, og du får tilgang til nettbanken umiddelbart.

Har du ikke BankID kan du selvsagt bli kunde hos oss likevel. Da tar du bare kontakt med Kundeservice på telefon 75 11 90 00, så får du hjelp.

Hvordan oppretter jeg en konto?

Du kan opprette en ny konto selv i Nettbanken. Logg deg inn og velg «Alle tjenester». Under «Konto» finner du valget «Opprett konto». Straks du har lest og akseptert avtalevilkårene kommer det nye kontonummeret opp i Nettbanken, og kontoen kan tas i bruk.

Er du ikke kunde hos oss fra før, må du først opprette et kundeforhold før du kan få en konto. Dette kan du gjøre med tjenesten Bli kunde.

Hva kreves ved åpning av konto til barn?

Følgende formaliteter kreves ved åpning av konto til barn ved oppmøte i banken:

  • Fødselsattest
  • Signatur fra begge foreldre (eventuelt vergeansvar alene må dokumenteres)
  •  Legitimasjoner på foreldre, og om mulig også på barnet