Hopp til hovedinnhold

Brukskonto

For daglig bruk

Disponeres fra selvbetjente løsninger

  • Ditt Personkort knyttes til kontoen
  • Kan også brukes til regningskonto eller budsjettkonto
  • Disponeres fra Nettbank og Mobilbank

Utgangspunktet for ditt kundeforhold

På Brukskontoen får du inn lønn, pensjon eller andre inntekter, og du disponerer kontoen ved hjelp av automatiserte og selvbetjente betalingstjenester. Du disponerer det du har stående på Brukskontoen fritt. 

Spar fast

Et godt råd er at du overfører et fast beløp hver måned til en sparekonto, så har du litt «reservekapital» i bakhånd. Har du mye penger på brukskontoen, anbefaler vi at du overfører dem til en konto som gir bedre rente. Se oversikt over våre sparekontoer

Opprett ny konto selv

Får du bruk for en ekstra konto, f.eks. til regningsbetaling eller sparing, kan du opprette kontoen selv i Nettbanken. Straks du har lest og akseptert avtalevilkårene kommer det nye kontonummeret opp i Nettbanken, og kontoen kan tas i bruk.

Les mer om våre totalkundefordeler

Spørsmål og svar

Hvordan kan jeg bli kunde i Helgeland Sparebank?

Hvis du er kunde i en annen bank og har BankID der, men ønsker å bli kunde hos oss, kan du benytte vår selvbetjente løsning Bli kunde for å registrere deg som kunde hos oss. Det opprettes en konto for deg samtidig, og du får tilgang til nettbanken umiddelbart.

Har du ikke BankID kan du selvsagt bli kunde hos oss likevel. Da tar du bare kontakt med Kundeservice på telefon 75 11 90 00, så får du hjelp.

Hvordan oppretter jeg en konto?

Du kan opprette en ny konto selv i Nettbanken. Logg deg inn og velg «Alle tjenester». Under «Konto» finner du valget «Opprett konto». Straks du har lest og akseptert avtalevilkårene kommer det nye kontonummeret opp i Nettbanken, og kontoen kan tas i bruk.

Er du ikke kunde hos oss fra før, må du først opprette et kundeforhold før du kan få en konto. Dette kan du gjøre med tjenesten Bli kunde.

Hva kreves ved åpning av konto til barn?

Følgende formaliteter kreves ved åpning av konto til barn ved oppmøte i banken:

  • Fødselsattest
  • Signatur fra begge foreldre (eventuelt vergeansvar alene må dokumenteres)
  •  Legitimasjoner på foreldre, og om mulig også på barnet