Hopp til hovedinnhold

BankID

Din elektroniske legitimasjon

Bestill BankID

Du identifiserer deg elektronisk. Enkelt og greit

  • Du kan identifisere deg og signere elektronisk på avtaler og dokumenter
  • En elektronisk signatur er like bindende som en skriftlig
  • Har du BankID hos oss kan du bruke den hos andre som benytter BankID
  • Det er enkelt å skaffe seg BankID i nettbanken
  • Også tilgjengelig som BankID på mobil
  • Nyhet: Også tilgjengelig som BankID-app

Din elektroniske legitimasjon

BankID er en elektronisk legitimasjon som du kan bruke til å identifisere deg med på nettsider, og til å sette din personlige, elektroniske signatur på dokumenter og avtaler med.

Hvorfor BankID?

Hensikten med BankID er å sikre at butikker, offentlige etater, banker og forbrukere skal kunne stole på hvem de kommuniserer med elektronisk, og at innholdet i en avtale ikke er blitt lest eller endret av uvedkommende. 

 

Med en BankID fra Helgeland Sparebank vil du også kunne gå inn på andre brukersteder som benytter BankID.

 

BankID er gratis, og du bestiller det i Nettbanken. Du må være fylt 18 år for å kunne få BankID.

 

BankID-app

Nå kan du logge inn og signere med BanKID helt uten kodebrikke. Les mer om BankID-appen

 

Bindende signatur

BankID er en personlig, elektronisk signatur, og er like bindende som en håndskrevet signatur. 

 

Hvordan bestiller du BankID?

  1. Logg inn i Nettbanken og velg Alle tjenester
  2. Klikk på menyvalget BankID/BankID på mobil

Når du har fullført bestillingen kan du ta i bruk din BankID med en gang. 

 

Mer informasjon om BankID finner du på www.bankid.no

BankID på mobil

Hvis du vil slippe å bruke kodebrikken kan du skaffe deg BankID på mobil. Da bruker du mobilen istedenfor kodebrikken, og kan legge fra deg brikken på et trygt sted til du får bruk for den.

Les mer og bestill BankID på mobil her

BankID for ungdom

Nå kan også ungdom mellom 13 og 18 år få BankID med godkjenning fra foreldre/verger. Den mindreårige må ha nettbank og legitimere seg med pass for å få BankID.

Les mer og bestill BankID for ungdom her

Sikker autentisering

BankID tilfredsstiller internasjonale krav til løsninger som skal brukes for sikker autenisering, og er også dokumentert i hht. disse kravene. Les mer i BankID sine sentrale dokumenter, her: 

*PSD - Public Key Infrastructure Disclosure Statement
**TSPS - Trust Service Provider Practice Statement

Spørsmål og svar om BankID

Jeg har glemt BankID-passordet. Hva gjør jeg?

Dersom du har glemt BankID-passordet ditt kan du gå til påloggingssiden og velge "BankID". Da får du opp en side der valget "Glemt BankID-passord" står nederst i bildet. Trykk på denne lenken, og du får muligheten til å identifisere deg på andre måter og få tilsendt nytt BankID-passord.

Hvordan fornyer jeg min BankID?

Du logger inn i nettbanken med din BankID for å fornye den. Da fornyes den automatisk. Når du logger inn får du beskjed om å endre passordet. Det nye passordet må være på minst 8 tegn. 

Din BankID er gyldig i 2 år, og merkes for fornying to måneder før den utløper. Hvis du ikke bruker din BankID i løpet av denne perioden, får du en påminnelse på SMS og e-post om at du må fornye den. Påminnelsen sendes 10 dager før din BankID utløper.

Hva gjør jeg hvis min BankID er utløpt?

Dersom du har ventet for lenge med å fornye din BankID, slik at den er utløpt, bestiller du bare BankID på nytt i nettbanken.

Velg "Pålogging uten BankID", og bruk kodebrikken du har mottatt fra oss for å logge på. Deretter er bestillingsprosessen lik første gang du bestilte BankID.

Dersom du ikke husker ditt passord til "Pålogging uten BankID", kan du ta kontakt med Kundeservice på telefon 75 11 90 00.

Hvordan sperrer jeg min BankID?

Dersom du har behov for å sperre din BankID kan du gjøre dette i Nettbanken under menyvalget BankID.

På hverdager kan du også kontakte Kundeservice på telefon (+47 75 11 90 00.

Utenom bankens åpningstid kan du ringe (+47) 21 49 99 66

Hva betyr feilkode BID-1439?

Det betyr at din BankID er sperret. Ta kontakt med oss på telefon 75 11 90 00, så hjelper vi deg. Kunderådgiveren vil stille deg noen spørsmål for å kontrollere identiteten din. Er vi trygge på at du er den du utgir deg for å være, vil sperringen bli opphevet.

Jeg får feilkode BID-2031. Hva er feil?

Det kan være flere årsaker til dette:

- Du bruker en PC med et operativsystem eller en nettleser som ikke er oppdatert. Oppdater PC-en slik at du har siste versjon av operativsystem og nettleser installert.

- Du bruker en PC med Internet Explorer 9, 10 eller 11 i et jobbnettverk. Administrator (IT-ansvarlig) i bedriften må gjøre en tilpasning i Internet Explorer for at BankID skal fungere. Administrator kan sjekke på bankid.no.

- Dersom bedriften benytter sikkerhetssoner for Internet Explorer på en aktiv måte og legger URL-er til BankID-brukersteder inn i Trusted Sites eller Intranet Zone, bør man merke seg følgende: For at de ansatte skal kunne benytte IE 9 og nyere til nettbank og andre tjenester som benytter BankID fremover, må systemadministrator legge https://csfe.bankid.no i Trusted Sites for IE.

- Ved netthandel kan BID-2031 oppstå ved bruk av nettleseren Mozilla Firefox. Vi anbefaler at du forsøker med en annen nettleser, for eksempel Google Chrome.