Hopp til hovedinnhold

BankID for ungdom

Trygg og sikker identifisering på nett

Bestill BankID for ungdom

Elektronisk identifikasjon for deg mellom 15 og 18 år

  • Du kan identifisere deg og signere elektronisk på avtaler og dokumenter. En elektronisk signatur er like bindende som en skriftlig.
  • Har du BankID hos oss kan du bruke den hos andre som benytter BankID
  • Med BankID har du muligheten til å øke beløpsgrensene i Vipps
  • Kan utvides med BankID på mobil

BankID er en elektronisk legitimasjon for sikker identifisering og signatur på nett, som nå også tilgjengelig for deg mellom 15 og 18 år med godkjenning fra foreldre/verger.

Samtykke fra foreldre/verge

Ungdom mellom 15 og 18 år kan få BankID dersom begge foreldre/verger samtykker. Foreldrene/vergene kan enten signere med BankID, eller gå i banken for å ordne det.

Dersom foreldre/verger har BankID, kan dette skjemaet benyttes.

Dersom en eller begge vergene ikke har BankID, kan dette skjemaet lastes ned og skrives ut. Utfylt og signert skjema tas med i banken. Ta også med gyldig legitimasjon. Dersom bare den ene vergen kan komme i banken, husk å ta med kopi av gyldig legitimasjon for den andre vergen.

Du som skal ha BankID'en må også komme i banken for å signere BankID-avtalen. Husk å ta med passet ditt.

Fordeler med BankID

Det er samme brukernavn og passord for å logge inn på alle brukersteder som tilbyr BankID. Med BankID utstedt av Helgeland Sparebank kan du logge inn i andre nettbanker og omvendt. Du kan signere avtaler og kontrakter elektronisk på internett. Det koster ingenting å bruke BankID.

Identifisering og signering med BankID for ungdom

Identifisering benyttes når du bruker BankID som elektronisk legitimasjon, for eksempel når du logger deg inn i nettbanken. Du kan også bruke BankID til elektronisk signering av avtaler og dokumenter, for eksempel til å signere på papirer fra lånekassen, bekrefte adresseendring og levere selvangivelsen. En elektronisk signatur med BankID er like bindende som en håndskrevet signatur på papir.

Sperre BankID?

Dersom du får behov for å sperre din BankID kan du gjøre det i nettbanken eller ringe Kundeservice på 75 11 90 00.

BankID på mobil

Hvis du vil slippe å bruke kodebrikken kan du skaffe deg BankID på mobil. Da bruker du mobilen istedenfor kodebrikken, og kan legge fra deg brikken på et trygt sted til du får bruk for den.

Les mer og bestill BankID på mobil her