Hopp til hovedinnhold

Kunde i nye SpareBank 1 Helgeland?

15. mars kan vi ønske velkommen til tidligere HSB-kunder, som da blir kunde i SpareBank 1 Helgeland. Her finner du oppdaterte informasjon om tjenester, ditt kundeforhold og praktisk informasjon om vår overgang til SpareBank 1 Helgeland i 2021.

Bankkundene i dag har mange ulike behov og har klare krav til Lokalbanken sin. For å imøtekomme kundene våre, må vi derfor rigge oss for framtidens bankvirksomhet. 

Gjennom nye samarbeidspartnere i SpareBank 1-alliansen får vi gode fagmiljø, smarte løsninger og ny teknologi som er tilpasset hver enkelt kunde. De gode rådgiverne fra begge bankene vil fremdeles ha lokale fullmakter som gjør at både privatkunder og næringsliv får en enda bedre og sterkere lokalbank. Vi skal fortsette å bidra til å bygge framtidens Helgeland, ved å være en drivkraft for vekst, samarbeid og kunnskap. Og det skal vi nå gjøre under navnet og profilene til SpareBank 1 Helgeland.

Spennende endringer for HSB-kunder i mars

Vi starter med en velkomstfest for å ønske nåværende Helgeland Sparebank-kunder velkommen til nye plattformer 15. mars. For tidligere HSB-kunder vil det bli noen endringer:

  • Ny nettside
  • Ny nettbank
  • Ny mobilbank-app (kåret til Norges beste!)
  • Nye bankkort 
  • Nye tjenester og produkter

Det du beholder er den lokalt eide Lokalbanken din, med de samme ekte og engasjerte rådgiverne. Vi skal være like bra som de nasjonale, men gir tilbake til de lokale. 

SNN-kundene følger på i oktober

18. oktober skjer den endelige virksomhetsoverdragelsen der kundene i SpareBank 1 Nord-Norge blir en del av SpareBank 1 Helgeland. For de nye kundene som ønskes velkommen fra SNN, er det ikke så store endringer. Kunder i SpareBank 1 Nord-Norge vil få de samme produktene, løsningene og betingelsene i SpareBank 1 Helgeland. Rådgiverne blir de samme, men de blir en del av et større og sterkere lag, med enda tettere nærhet til beslutningene.

Perioden mars-oktober blir derfor en velkomstfest, hvor vi ønsker gamle og nye kunder velkommen med gavedryss, konkurranser mm.. I dette tidsrommet pakker vi også opp produkter og tjenester som vi skal tilby som SpareBank 1 Helgeland. 

Spørsmål og Svar om SpareBank 1 Helgeland

Hva blir annerledes for meg som er kunde i Helgeland Sparebank nå?

Du vil få et bedre og bredere tilbud, med de samme rådgiverne, men i et større og sterkere lag. Produktene, tilbudene og verktøyene blir bedre og tilpasset den enkelte kundes behov.

Over jul vil du få mer informasjon om hva byttet for deg som kunde innebærer. Vi skal gjøre alt vi kan for at du blir enda mer fornøyd med din lokalbank i årene som kommer. Logo og profil vil være annerledes, men drivkraften for Helgeland blir enda sterkere. 

Hva blir annerledes for meg som er kunde i SpareBank 1 Nord-Norge nå?

Du vil få de samme produkter og løsninger som du har i dag over til SpareBank 1 Helgeland. Rådgiverne blir de samme, men i et større og sterkere lag og med en enda tettere nærhet til beslutningene.

Over jul vil du få mer informasjon om hva byttet innebærer for deg som kunde. Vi skal gjøre alt vi kan for at du er enda mer fornøyd med din lokalbank i årene som kommer. Logo og profil vil endre seg fra SpareBank 1 Nord-Norge til SpareBank 1 Helgeland, og det lokale fokuset på Helgeland vil bli enda sterkere. 

Hvordan påvirker dette bedriften min?

Dette vil gi mange spennende, nye muligheter. Bedriften din får Norges beste nettbank, nye tilbud, tjenester og muligheter. Samtidig så kommer vi til å ha den samme nærheten og et enda bedre rådgiverlag, som har lokal beslutningsmyndighet rundt omkring på Helgeland. 

Hva skjer med nettbanken?

Alle kunder får SpareBank 1- alliansen sin løsning, som er en av Norges beste nettbankløsninger. 

Alle kunder får SpareBank 1 sin løsning, som er rangert som den beste mobilbanken i landet. 

Hvilke nye tjenester får jeg?

Alle kunder får tilgang til SpareBank 1 sitt store tjenestetilbud, med mange nye muligheter. Ytterligere informasjon og kampanjer om dette vil komme fortløpende etter hvert som den nye banken ser dagens lys. 

Hvordan påvirker dette lånene jeg har i banken?

Du beholder betingelsene du har nå. Vilkår vil alltid avhenge av mange faktorer, men vi vil gjøre det vi kan for at du totalt sett skal være en enda mer fornøyd kunde de kommende årene. 

Får jeg som kunde i Helgeland Sparebank tilbud om LOfavør Boliglån i SpareBank 1 Helgeland?

Ja. Alle kunder i SpareBank 1 Helgeland vil få nyte godt av LOfavør som er et boliglån som er ekstra gunstig for LO-medlemmer. Det samme gjelder forsikringer og andre fordeler som vi tilbyr gjennom den nye lokalbanken. 

Hvordan påvirker dette fondsporteføljene mine i f.eks Norne Securities?

Fondsporteføljene blir på kort sikt ikke påvirket av overgangen til SpareBank 1 Helgeland. Vi vil i løpet av 2021 avslutte samarbeidet med Norne og i den forbindelse vil vi be deg om aksept til å flytte fondene dine til vår nye samarbeidspartner.

Du trenger ikke foreta deg noe. Vi vil kontakte kundene for å innhente aksepter for å få flyttet fondene. Kunder som ikke aksepterer flytting av fond vil i løpet av 2021 miste tilgangen til fondene sine via nettbanken, men fondene vil løpe videre som normalt hos Norne.

Hvordan påvirker dette lånene i Brage?

Lånene dine i Brage Finans blir ikke påvirket av at banken blir SpareBank 1 Helgeland. Lånene vil løpe som normalt ut den avtalte perioden. Du som kunde behøver ikke foretar deg noe.

Banken vil samarbeide med Brage og være ditt kontaktpunkt som tidligere fram til 30. juni 2021. Etter denne datoen er vår nye leverandør på leasing, salgspantlån og forbrukslån SpareBank 1 Finans Nord-Norge. Du vil få ytterligere informasjon om hva dette vil si for deg som kunde i april 2021.  

Hvor blir de nye bankkontorene til SpareBank 1 Helgeland i 2021?

I Sandnessjøen vil du på sikt finne oss i Sparebank 1 Nord-Norges nåværende lokaler. I Brønnøysund, Mosjøen og Mo i Rana vil du finne oss der vi er i dag, men i etter hvert oppussede lokaler. 

Får jeg beholde rådgiveren min?

Ja, alle som ønsker å beholde sin rådgiver gjør det. Den nye banken vil bli sterkere og mer tilpasset de ulike kundenes behov og blir enda mer tilgjengelig i flere kanaler. 

Jeg bryr meg ikke om bedre nettbank eller fancy finansielle tjenester. Hva tjener jeg på dette?

Du beholder lokalbanken din i trygghet om at den vil kunne utvikle seg sterkere som medlem i en stor allianse med andre lokale banker. Sparebankene har betydd mye for Nord-Norge og Helgeland, og er minst like viktige for utviklingen av Helgeland fremover. 

Får jeg velge hvilken bank jeg blir med videre?

Du velger alltid selv hvor du ønsker å ha et kundeforhold. Vi skal gjøre alt vi kan for at du som kunde blir mer fornøyd med ditt nye kundeforhold. 

Må jeg reforhandle betingelsene mine når dere blir en Sparebank 1-bank?

Du beholder vilkårene dine som nå. Både HSB-kunder og SNN-kunder får tilgang på de nyeste teknologiske løsninger og nye tjenester og tilbud som hele tiden utvikles i SpareBank 1-alliansen - den sterkeste bank-alliansen i Norge. 

Hva om jeg ikke ønsker å bli kunde i SpareBank 1 Helgeland?

Du velger selv hvor du ønsker å være kunde, men alle blir overført om vi ikke hører noe fra deg. Vi ønsker alle med videre og skal gjøre alt vi kan for at du blir en mer fornøyd bankkunde enn det du allerede er. Alle kunder i HSB overføres til SpareBank 1 Helgeland først. Deretter overføres kunder i SNN til SpareBank 1 Helgeland. 

Kan dere garantere at ingen priser går opp?

Du beholder vilkårene dine som nå. Men prisliste er en del av konkurransen mellom bankene. Disse vil alltid endres over tid, i begge retninger.

Kan jeg ha sparepengene mine hos dere, men lånet i SNN?

Du står alltid fritt til å gjøre som du vil, men vi mener at denne løsningen blir veldig bra for kundene våre. Ta gjerne en prat med din rådgiver om dette.