Hopp til hovedinnhold

Den nye Lokalbanken blir SpareBank 1 Helgeland i 2021

15. mars blir Helgeland Sparebank en SpareBank 1 bank og får det nye navnet SpareBank 1 Helgeland. Den største forskjellen for kunder i HSB, er at nettbanken og mobilbanken blir ny. 18. oktober vil også SNN-kundene på Helgeland ha innlogging på sbh.no. Vi ser fram til 2021 og årene som kommer der vi skal fortsette å bidra til å bygge framtidens Helgeland, ved å være en drivkraft for vekst, samarbeid og kompetanse.

Les: Nedetid i nettbank og mobilbank 12. - 15. mars

Fra 12. mars kl. 16:00 til 15. mars kl. 08:00 vil du ikke ha tilgang til nettbank eller mobilbank i Helgeland Sparebank. Det betyr at du ikke kan bruke nett- eller mobilbank til å overføre penger, betale regninger eller administrere kontoene dine. 

Les: Vinn gullbilletten

15. mars går startskuddet for gullbillett-konkurransen vår. Vi deler ut gullbilletter (verdi 5000 kr), sølvbilletter (verdi: 2500 kr) og bronsebilletter (verdi: 1000 kr). Alt du må gjøre er å melde deg på. 

Velkomstfest fra mars til oktober

I mars 2020 ble det klart at Helgeland Sparebank skulle overta virksomheten fra SpareBank 1 Nord-Norge på Helgeland og tre inn i SpareBank 1-alliansen. Det er et stort og omfattende prosjekt, hvor både kunder og samarbeidspartnere skal ivaretas. For å sikre best mulig drift og forutsigbarhet for kundene, vil endringene gjennomføres i flere trinn i løpet av 2021.

15. mars er startskuddet. Da skjer første overflytting. Vi starter med en velkomstfest for å ønske nåværende Helgeland Sparebank-kunder velkommen til nye plattformer. Det blir ny nettside, denne vil ta kundene over til ny nettbank, og alle må laste ned den nye mobilbank-appen. 

18. oktober skjer den endelige virksomhetsoverdragelsen der kundene i SpareBank 1 Nord-Norge blir en del av SpareBank 1 Helgeland og organisasjonen blir en samlet gjeng i alle de fire byene på Helgeland. For de nye kundene som ønskes velkommen fra SNN, er det ikke så store endringer. Kunder i SpareBank 1 Nord-Norge vil få de samme produktene, løsningene og betingelsene i SpareBank 1 Helgeland. Rådgiverne blir de samme, men de blir en del av et større og sterkere lag, med enda tettere nærhet til beslutningene.

Perioden mars-oktober blir derfor en velkomstfest, hvor vi ønsker gamle og nye kunder velkommen med gavedryss, konkurranser mm.. I dette tidsrommet pakker vi også opp produkter og tjenester som vi skal tilby som SpareBank 1 Helgeland. 

Samme verdier - mer drivkraft

Vi skal fortsette å bidra til å bygge framtidens Helgeland, ved å være en drivkraft for vekst, samarbeid og kompetanse. Og det skal vi nå gjøre under navnet og profilen til SpareBank 1 Helgeland.

Den nye SpareBank 1 Helgeland vil ha samme verdier, men få en enda større drivkraft: Gjennom nye samarbeidspartnere i SpareBank 1-alliansen får vi gode fagmiljøer, smarte løsninger, og ny teknologi som er tilpasset kundenes behov. De gode rådgiverne fra begge bankene vil fremdeles har lokale fullmakter som gjør at både privatkunder og næringsliv får en enda bedre og sterkere lokalbank. Du får:

  • Større bredde i tjenestetilbudet
  • Smarte løsninger og ny teknologi, tilpasset ditt behov
  • Gode rådgivere og lokale fullmakter

Ansatte får videreutviklet kompetansearbeidsplasser lokalt sammen med de beste i Norge
Lokalsamfunnet får en selvstendig og lokalt eid bank som gir tilbake i form av sponsing og gaver

Sparebank 1 Helgeland

Spørsmål og svar om SpareBank 1 Helgeland

Hva blir annerledes for meg som er kunde i Helgeland Sparebank nå?

Du vil få et bedre og bredere tilbud, med de samme rådgiverne, men i et større og sterkere lag. Produktene, tilbudene og verktøyene blir bedre og tilpasset den enkelte kundes behov.

Over jul vil du få mer informasjon om hva byttet for deg som kunde innebærer. Vi skal gjøre alt vi kan for at du blir enda mer fornøyd med din lokalbank i årene som kommer. Logo og profil vil være annerledes, men drivkraften for Helgeland blir enda sterkere. 

Hva blir annerledes for meg som er kunde i SpareBank 1 Nord-Norge nå?

Du vil få de samme produkter og løsninger som du har i dag over til SpareBank 1 Helgeland. Rådgiverne blir de samme, men i et større og sterkere lag og med en enda tettere nærhet til beslutningene.

Over jul vil du få mer informasjon om hva byttet innebærer for deg som kunde. Vi skal gjøre alt vi kan for at du er enda mer fornøyd med din lokalbank i årene som kommer. Logo og profil vil endre seg fra SpareBank 1 Nord-Norge til SpareBank 1 Helgeland, og det lokale fokuset på Helgeland vil bli enda sterkere. 

Hvordan påvirker dette bedriften min?

Dette vil gi mange spennende, nye muligheter. Bedriften din får Norges beste nettbank, nye tilbud, tjenester og muligheter. Samtidig så kommer vi til å ha den samme nærheten og et enda bedre rådgiverlag, som har lokal beslutningsmyndighet rundt omkring på Helgeland. 

Hva skjer med nettbanken?

Alle kunder får SpareBank 1- alliansen sin løsning, som er en av Norges beste nettbankløsninger.

Hva skjer med mobilbanken min?

Alle kunder får SpareBank 1 sin løsning, som er rangert som den beste mobilbanken i landet. 

Hvilke nye tjenester får jeg?

Alle kunder får tilgang til SpareBank 1 sitt store tjenestetilbud, med mange nye muligheter. Ytterligere informasjon og kampanjer om dette vil komme fortløpende etter hvert som den nye banken ser dagens lys.

Hvordan påvirker dette lånene jeg har i banken?

Du beholder betingelsene du har nå. Vilkår vil alltid avhenge av mange faktorer, men vi vil gjøre det vi kan for at du totalt sett skal være en enda mer fornøyd kunde de kommende årene. 

Får jeg som kunde i Helgeland Sparebank tilbud om LOfavør Boliglån i SpareBank 1 Helgeland?

Ja. Alle kunder i SpareBank 1 Helgeland vil få nyte godt av LOfavør som er et boliglån som er ekstra gunstig for LO-medlemmer. Det samme gjelder forsikringer og andre fordeler som vi tilbyr gjennom den nye lokalbanken. 

Hvordan påvirker dette fondsporteføljene mine i f.eks Norne Securities?

Fondsporteføljene blir på kort sikt ikke påvirket av overgangen til SpareBank 1 Helgeland. Vi vil i løpet av 2021 avslutte samarbeidet med Norne og i den forbindelse vil vi be deg om aksept til å flytte fondene dine til vår nye samarbeidspartner.

Du trenger ikke foreta deg noe. Vi vil kontakte kundene for å innhente aksepter for å få flyttet fondene. Kunder som ikke aksepterer flytting av fond vil i løpet av 2021 miste tilgangen til fondene sine via nettbanken, men fondene vil løpe videre som normalt hos Norne.

Hvordan påvirker dette lånene i Brage?

Lånene dine i Brage Finans blir ikke påvirket av at banken blir SpareBank 1 Helgeland. Lånene vil løpe som normalt ut den avtalte perioden. Du som kunde behøver ikke foretar deg noe.

Banken vil samarbeide med Brage og være ditt kontaktpunkt som tidligere fram til 30. juni 2021. Etter denne datoen er vår nye leverandør på leasing, salgspantlån og forbrukslån SpareBank 1 Finans Nord-Norge. Du vil få ytterligere informasjon om hva dette vil si for deg som kunde i april 2021.  

Hvor blir de nye bankkontorene til SpareBank 1 Helgeland i 2021?

I Sandnessjøen vil du på sikt finne oss i Sparebank 1 Nord-Norges nåværende lokaler. I Brønnøysund, Mosjøen og Mo i Rana vil du finne oss der vi er i dag, men i etter hvert oppussede lokaler. 

Hvor vil hovedkontoret til den nye Lokalbanken ligge?

Vi er en lokalbank for hele Helgeland, men hovedkontoret ligger i Mo i Rana. Ledergruppen er den samme, og vi fastholder en desentralisert ledermodell i hver by med store fullmakter og tett dialog med kunder og lokalsamfunn. I Sandnessjøen og Brønnøysund er det kompetansearbeidsplasser i kunderetta stillinger. I Mo i Rana og Mosjøen vil det nå som før, være stabsfunksjoner og utviklingsstillinger som er viktig for å sikre god lokal kompetanse innenfor fagfelt som kreves i framtidsretta bankdrift.

Blir dere en del av SpareBank 1 Nord-Norge?

Nei, vi skal være to banker, som i dag, og dette er ikke en fusjon. Det vil i korte trekk si at Helgeland Sparebank kjøper seg inn i noen datterselskaper av SNN, samt blir en del av Sparebank 1-alliansen. Det er til beste for kundene, ansatte, Helgeland og hele Nord-Norge.

Hvilke fordeler oppnår banken med banksamarbeidet?

Helgeland Sparebank har som lokal og selvstendig bank lenge levert gode resultater med egne løsninger. Samarbeidet gir oss som Lokalbank musklene vi trenger for å lykkes fremover også. Tidene endrer seg; nye krav, reguleringer og teknologi som skyter fart krever stadig flere ressurser. Samarbeidet sikrer oss og kundene våre de beste bankløsningene som er å oppdrive.  

Betyr dette at flere bankfilialer vil legges ned?

Nei, SpareBank 1 Helgeland blir en større og sterkere bank og har sikret kompetansearbeidsplasser lokalt og nærhet til kundene gjennom en desentralisert ledermodell i hver by med store fullmakter og tett dialog med kunder og lokalsamfunn. 

Får jeg beholde rådgiveren min?

Ja, alle som ønsker å beholde sin rådgiver gjør det. Den nye banken vil bli sterkere og mer tilpasset de ulike kundenes behov og blir enda mer tilgjengelig i flere kanaler. 

Hvem blir ledere i SpareBank 1 Helgeland?

Ledergruppa er den samme som før med disse direktørene: Hanne Nordgaard (adm.dir.), Sverre Klausen (finans), Dag-Hugo Heimstad (privat), Bjørn-Tore Brønlund (bedrift), Anne Ekroll (risikostyring) og Øyvind Karlsen (forretningsutvikling). 

I Alstahaug og kommunene rundt er Roar Myrstad banksjef for privatkunder, mens Roger Hansen er banksjef for bedrift. I Brønnøysund og omegn er Kristian Wold Arnøy banksjef for privatkunder, mens Øyvind Løvdahl er sjef for bedriftsmarkedet. I Vefsn og omegn er Svein Hansen banksjef privat, og Maren Remmen for bedriftsmarkedet. Rolf Einar Jensen er banksjef for Mo i Rana og omegn, mens Tor Magne Aanonli blir leder for rådgiverne med de største kundene i bedriftsmarkedet på Helgeland. Han er dermed sjefen til Løvdahl i Brønnøysund, Hansen i Sandnessjøen og Remmen i Mosjøen og sikrer at alle næringslivskundene på Helgeland får tett og god oppfølging. Kenneth Nilsson fortsetter som leder for kundesenteret for bedriftsmarkedet, som bistår små bedrifter med rådgivning på hele Helgeland. 

Blir styret sittende i SpareBank 1 Helgeland?

Det blir ingen endringer i hverken styre eller forstanderskap når vi blir SpareBank 1 Helgeland. Vi fortsetter også å være lokalt eid med alt det positive det har å si for kundene og for Helgeland, og får SpareBank 1 Nord-Norge med på eiersiden i tillegg. 

Hva gjør dette til et samarbeid, og ikke en fusjon?

Dette er ikke en fusjon, men en såkalt virksomhetsoverdragelse. Det vil i korte trekk si at Helgeland Sparebank kjøper seg inn i noen datterselskaper av SNN, samt blir en del av Sparebank 1-alliansen. Det sikrer deg som kunde gode framtidsrettede løsninger som er av de beste i landet.

SNN kjøper seg inn på eiersiden hos oss, men vi beholder lokalt fokus, lokal tilstedeværelse og det at vi gir tilbake fra stiftelse, gavefond og sponsing her på Helgeland. Dette er en helt ny måte å tenke samarbeid på som ikke innebærer at den ene banken kjøper opp den ene parten/kontrollerer den andre, som ville vært en fusjon. SpareBank 1 Helgeland vil også få regnskapstjenester gjennom SpareBank 1 Regnskapshuset Nord-Norge og meglertjenester gjennom Eiendomsmegler 1 Nord-Norge. 

Svekker ikke dette bankkonkurransen på Helgeland?

SpareBank 1 Helgeland og SpareBank 1 Nord-Norge skal konkurrere på mange områder, men samarbeider der vi kan. Vi skal styrke det lokale og det nord-norske og sikrer med dette en lokalt eid Sparebank på Helgeland.

Når det gjelder konkurranse, vet vi at den sterkeste konkurransen kommer fra de nasjonale og internasjonale gigantene. Dette grepet handler om å sikre den gode og nære sparebanken, som vi vet er verdifull for både kundene og landsdelen. Den nye SpareBank 1 Helgeland blir en sterkere bank som er rustet for å være en framtidsrettet bank for helgelendingene. 

Helgeland Sparebank går med overskudd – hvorfor inngå et samarbeid om alt er bra?

Vi leverer gode resultater, men det er nettopp da vi har handlingsrom til å rigge oss for fremtiden. Vi har over tid sett at det er nødvendig å ta grep, men det har vært helt avgjørende å forbli en egen bank, med det samme verdigrunnlaget og den lokale forankringen på Helgeland. Ved at vi overtar bankvirksomheten på Helgeland, mens vi får SNN på eiersiden, gjør at vi tenker felles beste og hvordan vi kan styrke Nord-Norge og Helgeland videre framover. 

Hva er egentlig SpareBank 1-alliansen?

Det er en landsdekkende allianse av sparebanker, som alle har et sterkt rotfeste i distrikts-Norge. SpareBank 1 Helgeland vil beholde de samme verdiene som Lokalbanken har, men skal sørge for å få enda større drivkraft til å skape framtidens Helgeland. 

Jeg bryr meg ikke om bedre nettbank eller fancy finansielle tjenester. Hva tjener jeg på dette?

Du beholder lokalbanken din i trygghet om at den vil kunne utvikle seg sterkere som medlem i en stor allianse med andre lokale banker. Sparebankene har betydd mye for Nord-Norge og Helgeland, og er minst like viktige for utviklingen av Helgeland fremover. 

Får jeg velge hvilken bank jeg blir med videre?

Du velger alltid selv hvor du ønsker å ha et kundeforhold. Vi skal gjøre alt vi kan for at du som kunde blir mer fornøyd med ditt nye kundeforhold. 

Må jeg reforhandle betingelsene mine når dere blir en Sparebank 1-bank?

Du beholder vilkårene dine som nå. Både HSB-kunder og SNN-kunder får tilgang på de nyeste teknologiske løsninger og nye tjenester og tilbud som hele tiden utvikles i SpareBank 1-alliansen - den sterkeste bank-alliansen i Norge. 

Hva om jeg ikke ønsker å bli kunde i SpareBank 1 Helgeland?

Du velger selv hvor du ønsker å være kunde, men alle blir overført om vi ikke hører noe fra deg. Vi ønsker alle med videre og skal gjøre alt vi kan for at du blir en mer fornøyd bankkunde enn det du allerede er. Alle kunder i HSB overføres til SpareBank 1 Helgeland først. Deretter overføres kunder i SNN til SpareBank 1 Helgeland. 

Kan dere garantere at ingen priser går opp?

Du beholder vilkårene dine som nå. Men prisliste er en del av konkurransen mellom bankene. Disse vil alltid endres over tid, i begge retninger.

Kan jeg ha sparepengene mine hos dere, men lånet i SNN?

Du står alltid fritt til å gjøre som du vil, men vi mener at denne løsningen blir veldig bra for kundene våre. Ta gjerne en prat med din rådgiver om dette. 

Vil dere fortsette å støtte lokale kulturtiltak på Helgeland?

Ja, selvfølgelig! Dette gir oss musklene til å bidra enda mer på Helgeland, og minst like mye på sponsing. SNN fortsetter også sitt Samfunnsløfte her. Vi skal bli en større og sterkere lokalbank og lover samme verdier, mer drivkraft. 

Blir det nå mindre penger til å støtte idretts- og kulturtiltak på Helgeland?

Det blir ikke mindre penger til idretts- og kulturtiltak. Dette gjør vi nettopp for å sikre en lokal bank som gir tilbake også lokalt. Vi skal med andre ord fortsette å være en drivkraft for vekst, og påvirke framtidas Helgeland til det bedre. Dette gir oss musklene til å bidra enda mer på Helgeland, og minst like mye på sponsing. SNN fortsetter også sitt samfunnsløfte.

Idrettslaget mitt har sponsoravtale med HSB/SNN. Hva skjer med den nå?

SpareBank 1 Helgeland gir oss muskler til å bidra enda mer på Helgeland, og minst like mye på sponsing. Har du en avtale som går ut i 2020 tar du kontakt med den av bankene du har avtale med. Fra 2022 vil SpareBank 1 overta alle avtaler fra SNN. Praktisk gjennomføring av skifte av logo på sponsorplakater på idrettsanlegg, drakter og liknende kommer vi tilbake til.

Hvordan påvirker dette forsikringene mine?

Forsikringene dine i Frende Forsikring blir ikke påvirket av at vi blir SpareBank 1 Helgeland.