Hopp til hovedinnhold

Nytt styre i Helgeland Sparebank

Administrerende direktør i Helgeland Kraft AS, Ove Brattbakk (59), tar over som styreleder i banken etter Thore Michalsen, som takker av etter maksimal funksjonstid i styret. Brattbakk er fra Mosjøen, og har vært medlem av styret siden 2011 og nestleder fra 2013. Han er utdannet sivilingeniør fra NTH/NTNU, samt driftsøkonom.

Brattbakk har mer enn 20 års ledererfaring som administrerende direktør i Helgeland Kraft AS, samt fra styreverv i flere selskap og interesseorganisasjoner.

Den nye styrelederen vil fokusere på fortsatt å finslipe og pusse juvelen Helgeland Sparebank. Visjonen - en drivkraft for vekst på Helgeland - er ledestjernen i vår jobb for kunder og eiere, sier Brattbakk.

Med seg i styret får han som nestleder Stein Andre Herigstad-Olsen (38) opprinnelig fra Vevelstad og bosatt i Brønnøysund. Herigstad-Olsen har vært medlem av bankens styre siden 2013. Han er adm.direktør i Torghatten Trafikkselskap AS og utdannet siviløkonom med spesialisering i finans fra Universitetet i Nordland.

Inga Marie Lund (52) fra Sandnessjøen, er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole. Lund er i dag rådgiver i Alstahaug Kommune, og hun var bedriftsrådgiver i Helgeland Sparebank i perioden 1997-2010.

Eva Monica Hestvik (46), bosatt i Mo i Rana. Hun er utdannet Diplomøkonom fra BI, med spesialisering innen regnskap, skatt og avgift. Hestvik er økonomidirektør i Mo Industripark AS og daglig leder i Economica AS.

Bjørn Audun Risøy (40), opprinnelig fra Lurøy, bosatt i Mo i Rana. Risøy er daglig leder i Kunnskapsparken Helgeland og har hovedfag innen idrettsbiologi fra Norges Idrettshøyskole.

Nils Terje Furunes (67), opprinnelig fra Stjørdal og bosatt i Oslo, er cand.oecon. fra Universitetet i Oslo og har en MPA fra Harvard University. Han arbeider nå som selvstendig rådgiver, men har tidligere vært sjefsøkonom i DnB NOR, Gjensidige NOR og Sparebanken NOR, samt adm. direktør i Finansieringsselskapenes Forening. Han har omfattende erfaring fra styreverv innen bank, livsforsikring, finans og eiendom.

May Lisbeth Heimdal (60) fra Mo i Rana, er de ansattes representant i styret. Hun har vært medlem av styret i Sparebanken Rana fra 1999 og fra 2005 i den fusjonerte Helgeland Sparebank. Hun har sin utdannelse fra Bankakademiet, og arbeider som personalkonsulent i banken. 


Varamedlemmer:
Jonas Einar Tetlie (34), opprinnelig fra Lofoten, bosatt i Mosjøen. Tetlie har en master med fordypning i kapitalmarkeder fra University of Alaska Fairbanks. Han er p.t. økonomisjef i Alcoa Mosjøen. 

Marianne Terese Steinmo (31) fra Mo i Rana. Steinmo er ansatt i Senter for Industriell Utvikling. Hun har en master i økologisk økonomi fra Universitetet i Nordland, og har i disse dager levert inn sin doktoravhandling.

Martin Søreng (33) fra Brønnøysund, er ansattes vararepresentant i styret. Han har en bachelor med fordypning i bedriftsutvikling, innovasjon og entreprenørskap. Søreng var ansatt i Fokus Bank fra 2007 og har vært bedriftsrådgiver i Helgeland Sparebank fra 2010.