Hopp til hovedinnhold

Helgeland Sparebank har ansatt ny administrerende direktør

Styret i Helgeland Sparebank har vedtatt å ansette Hanne J. Nordgaard i stillingen som administrerende direktør når Lisbeth Flågeng slutter 31. august 2017.

Vi startet rekrutteringsprosessen i august og hadde innledningsvis 12 kandidater til vurdering. Etter en grundig prosess med bistand fra ekstern rådgiver konkluderte vi med at Hanne. J. Nordgaard er den kandidaten som er best kvalifisert ut fra den kravspesifikasjon som er satt for stillingen. - Jeg er meget fornøyd med at Nordgaard vil ta over en av de mest utfordrende og viktigste lederstillingene på Helgeland. Hun ansettes i en veldrevet bank som de siste årene under Lisbeth Flågengs ledelse har vist en meget positiv utvikling, sier styreleder Ove A. Brattbakk.

Nordgaard kommer fra stillingen som konserndirektør for Helgeland i SpareBank1 Nord-Norge. Denne stillingen har hun hatt i 9 år. Nordgaard er 45 år og er fra Mosjøen. Hun er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen. I tillegg til god bankerfaring har hun har bred økonomi- og ledererfaring fra privat og interkommunal virksomhet, samt allsidig styreerfaring fra selskaper i flere bransjer.

Nordgaard sier i en kommentar at hun gleder seg til å ta fatt på oppgaven: «Å bli ansatt for å lede ett av de viktigste selskapene for vekst og utvikling på Helgeland er en stor anerkjennelse. Helgeland Sparebank og jeg har en viktig ting tilfelles: Vi har hjertet for Helgeland og stor tro på vekst og utvikling her. Helgeland Sparebank er viktig for Helgeland, og Helgeland er viktig for Helgeland Sparebank.»

Hanne Nordgaard ansettes fra 15. juni, og overtar som administrerende direktør den 1. september 2017.

Kontaktperson: Styreleder Ove A. Brattbakk tlf. 906 48 270