Hopp til hovedinnhold

Direkte remittering erstattes av direkteintegrasjon via regnskapssystem

Som kunde eller regnskapsfører kan du nå ta i bruk direkteintegrasjon via regnskapssystem, som erstatter Direkte Remitteringsavtaler.

Regnskapsgodkjente betalinger har vært ønsket en stund og i løpet av februar kan du endelig ta det i bruk.

I den sammenheng blir tidligere løsning, Direkte Remitteringsavtaler mot Nets, avsluttet 1. mars.

Bakgrunn for endringen er at banken er skal legitimere og kontrollere alle som har tilgang til å utføre betalinger på vegne av et selskap som er kunde av banken. Direkteremitteringsavtaler gir ingen kontroll over hvem som godkjenner betalingene fra regnskapssystemet, og derfor gjør vi nå bytte fra direkteremittering til direkteintegrasjon via regnskapssystem og RGB. 

Hva betyr det for meg som kunde?

Vi vil anbefale bedriftskunder å benytte direkteintegrasjon med et regnskapssystem, som åpner for bruk regnskapsgodkjente betalinger. Det vil si at du kun trenger å godkjenne i regnskapssystemet. Helt enkelt!

Vi tilrettelegger for en løsning som innebærer at betalingene sendes fra regnskapssystemet til bankens filmottak, sammen med informasjon om hvem som har godkjent betalingene. Betalingene kontrolleres automatisk uten behov for godkjenning i nettbanken. 

OBS: Den som godkjenner i regnskapssystemet må ligge med godkjenningsrett i nettbank bedrift.

ERP-leverandører og regnskapskontorer er informert om disse endringene. Vi anbefaler derfor at du kontakter ditt regnskapskontor eller ERP-leverandør om saken. 

Regnskapsfører for en bedrift?

Innen 1. mars bør kunder med Nets direkteremittering ta i bruk den nye løsningen med direkteintegrasjon via regnskapssystem og RGB.

For å kunne benytte regnskapsgodkjente betalinger må følgende være på plass:

  • Regnskapskontoret og kunder må ha en nettbank bedriftsavtale med banken.
  • Alle personer som skal betale fra regnskapssystemet må være registrert som bruker i nettbankavtalen, og må ha vært pålogget minst en gang før de sender inn filer.
  • De som skal godkjenne betalinger i regnskapssystemet, må ha godkjenningsrett på aktuelle kontoer i nettbankavtalen. Tips: administrator tildeler selv brukerrettigheter i nettbank bedrift.
  • Dette arbeidet kan regnskapskontoret starte allerede nå

Ønsker du ikke å ta i bruk regnskapsgodkjente betalinger?

Vi anbefaler kunder å ta i bruk direkteintegrasjon via rengskapssystem og RGB. Men, det finnes også andre alternative løsninger for Nets direkteremitteringsfiler: 

  1. Fil lastes opp i nettbank bedrift og godkjennes manuelt i nett- eller mobilbank før betaling (vi åpner for Mobilbank igjen ved overgang til SpareBank 1, 15. Mars).
  2. Fil sendes til bankens filmottak i TietoEVRY og godkjennes manuelt i nett- eller mobilbank før betaling (vi åpner for Mobilbank igjen ved overgang til SpareBank 1, 15. mars).